Ce vor sindicaliştii de la noul ministru al Energiei

Sindicaliștii din CE Oltenia speră că noul ministru al Energiei să renunțe la planul de disponibilizări programat până în 2020. Numai că, în cadrul audierilor comisiilor din Parlament, Toma Petcu a declarat că susține acest plan de restructurare. Sindicaliştii speră totuși ca noul ministru să fie "abordabil".
Viitorul ministru al Ministerului Energiei este Toma Petcu, susținut de ALDE. Acesta a primit miercuri, 4 ianuarie, aviz pozitiv în cadrul comisiilor Parlamentului, iar seara a participat deja la prima şedinţă a noului guvern. În cadrul audierilor a declarat că va merge înainte cu planul de restructurare, dar şi că Strategia Energetică Națională mai are nevoie de câteva luni de dezbatere şi că are nevoie de îmbunătăţiri.
Sindicaliștii din cadrul CE Oltenia spun că nu știau nimic despre noul ministru până să fie nominalizat, dar că speră să aibă cu acesta o bună colaborare. "Nu aveam cum să-l cunosc atâta timp cât nu ne-am intersectat pe niciunde. Ne trebuie o interfață între noi ca și companii și dumnealui ca să poată să-l facă să înțeleagă ce se întâmplă în companiile astea, că altfel nu știu ce se va întâmpla. Prima dată să se așeze și să vedem dacă este abordabil, pentru că odată cu așezarea acestui ministru cu secretar de stat o să-i trimitem o serie de probleme care sunt în societățile unde avem sindicat", a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).
Sindicaliștii din Federația Univers spun că vor de la noul ministru să stopeze programul de concedieri la CE Oltenia. "Sperăm ca în următoarea perioadă să ne întâlnim. Așteptările noastre vin de la Guvernul României. Aștept ca programul de guvernare să fie pus în aplicare, să fie respectat. Să acorde atenția cuvenită Complexului Energetic Oltenia. Să fie mai atenți și să anuleze viitoarea guvernare planul de restructurare. Sunt așteptări pe care le consider normale", a comentat Gabriel Căldărușe, vicepreședinte al Federației Univers.

Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: