Ce vrea primarul din Hurezani de la viitorul parlamentar de zonă

O biserică din comuna Hurezani, declarată monument istoric, are mari şanse să devină schit sau mănăstire. Gheorghe Cîrstea, primarul din localitate, a început demersurile în acest sens şi, dat fiind faptul că urmează o campanie electorală pentru alegerile parlamentare, vrea să ceară ajutorul candidaţilor.

Cea mai mare problemă cu care edilul se confruntă este introducerea curentului electric în lăcaşul de cult unde nu se mai fac slujbe din 1977 şi care nu a beneficiat niciodată de electricitate.

Biserica a fost sfinţită pentru prima dată în 1842 şi are o vechime de peste 170 de ani. După cutremurul din 1977, aici nu s-au mai oficiat slujbe religioase pentru că biserica a fost afectată. Acum doi ani, Mitropolitul Olteniei Irineu a declarat lăcaşul de cult Monument Istoric şi cu statut monahal, în sensul că aici ar putea fi o mănăstire sau un schit.

În primă fază aici ar trebui tras curent electric, pentru că lăcaşul de cult nu a fost niciodată iluminat.  Primarul din Comuna Hurezani ar avea nevoie de 500 de milioane de lei vechi ca lăcaşul de cult să aibă electricitate. „Îmi doresc să fac aici un schit sau o mănăstire de măicuţe sau de călugări, însă în primul rând trebuie să aduc lumină la acest lăcaş de cult, iar apoi ar trebui reabilitat”, a declarat primarul din Hurezani.

Gheorghe Cîrstea vrea să profite şi de faptul că urmează o campanie electorală pentru alegerile parlamentare, să ceară sprijinul candidaţilor la o funcţie de senator sau deputat. „O să cer şi sprijinul viitorilor deputaţi sau senatori care vor candida pe colegiu. Un mic sprijin de la candidaţi este binevenit”, a spus primarul.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: