Cea mai simplă rețetă de zarzavat fiert pentru iarnă!

Pentru a ușura munca în bucătărie pe timp de iarnă este momentul să pregătiți acum zarzavatul fiert.  Zarzavatul fiert cu ulei pentru iarnă este nemaipomenit de gustos și numai bun de integrat în supe și ciorbe.

Fie că este pus în ciorbe, în supe sau în tocănițe, el are un gust extraordinar. Și, pe deasupra, conferă o culoare plăcută tuturor preparatelor.

Pentru rețeta de zarzavat fiert ai nevoie de: cinci kilograme de roșii, două kilograme de ardei gras, 11 cepe, sare și zahăr după gust, 35 de grame de conservant, cinci legături de pătrunjel și 50 de mililitri de ulei.

Primul pas este să speli roșiile, să le tai pe jumătate și să elimini cotorul la fiecare. Apoi, trebuie să mai tai încă o dată pe jumătate fiecare bucată, după care să le dai prin blender.

Următorul pas este să tai ardeii pe jumătate și să îi cureți de cotor și semințe, după care să îi speli și toci.

După ce ai tocat atât roșiile, cât și ardeii, pune-i într-o oală mare, la foc mic. Între timp, taie ceapa și călește-o într-o tigaie cu ulei. Cât timp se călește ceapa, amestecă în oala cu roșii și ardei, pentru a nu se arde. Acum, poți adăuga sare, după gust. După ce s-a călit ceapa și a devenit ușor aurie, adaug-o în oală și amestecă totul cu lingura de lemn.

Pentru ca zarzavatul să fie ușor dulceag, poți adăuga și trei linguri de zahăr.

După ce amestecul pentru zarzavat a fiert la foc mediu pentru aproximativ o oră, adaugă și pătrunjelul tocat, apoi amestecă.

Pune în borcane și lasă-le așa pentru 24 de ore, după care pot fi puse în cămară.

Vizualizări: 3,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: