Cea mai solicitată secție a spitalului din Novaci se extinde

Spitalul din Novaci se extinde cu un etaj chiar înainte de a fi construit un nou ambulatoriu în apropierea unității medicale. Cele mai multe investiții se fac cu bani europeni la Spitalul Orășenesc Novaci. Cea mai solicitată secție a unității spitalicești este cea de Recuperare Medicală. Aceasta va fi mutată la noul etaj ce va fi construit, unde vor mai fi create o sală de recuperare și un laborator.

Directorul spitalului din Novaci a anunțat că Secția Recuperare Medicală va funcționa la ultimul etaj al clădirii imediat ce vor fi gata lucrările. Și nu este singura noutate pentru pacienții care solicită serviciile specialiștilor kinetoterapeuți din Novaci. „Investițiile în aparatură s-au încheiat în luna iulie. Acum suntem în desfășurare cu reparațiile la Centrul de Primiri Urgențe și la extinderea spitalului. Se va extinde cu un etaj să avem mai multe paturi și să respectăm normele europene pentru fiecare pacient în parte. Când am făcut liftul, am prevăzut lift și la ultimul etaj. Acolo o să mutăm secția de Recuperare Medicală. Va avea o sală de recuperare, de kinetoterapie, de 70 de metri pătrați, un laborator de 50 de metri pătrați și câteva rezerve pentru că adresabilitatea este foarte mare la această secție”, a transmis directorul unității medicale, Emil Grigore.

În plus, au fost finalizate lucrările la liftul construit în acest an în spital și a fost achiziționată aparatură medicală modernă. „S-a făcut și recepția finală a liftului. S-au luat aparate digitale de radiologie, la patul bolnavului și pentru spital, spirometru conectat la un calculator pentru stocarea rezultatelor, electrocardiograf, două bucăți, un electrocardiograf pediatric, laringoscop, aparat pentru încălzire pacienți și un cistoscop”, a mai explicat managerul spitalului, la Accent TV.

Vizualizări: 2,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: