Noua putere din Germania vrea să elimine cărbunele în 2030

Social Democraţii (SPD), Verzii şi Liber Democraţii din Germania au intenționează să elimine utilizarea cărbunelui până în 2030, transmite Reuters.

Cele trei partide se află în etapele finale ale încheierii unui acord de coaliţie şi speră să prezinte acordul miercuri, a declarat o sursă apropiată discuţiilor. Politica climatică este unul dintre domeniile cel mai atent urmărite de noul guvern, pe măsură ce cea mai mare economie a Europei se îndreaptă către neutralitatea carbonului.

Cele trei partide au convenit, de asemenea, să pună capăt producţiei de energie electrică din gaze naturale până în 2040, au declarat pentru Reuters surse implicate în discuţiile de coaliţie.

În plus, sistemele de încălzire cu gaze naturale vor fi interzise în clădirile noi şi înlocuite în clădirile existente, au spus aceştia.

Oprirea vânzărilor de maşini noi cu motoare cu combustie internă ar urma să aibă loc până în 2035, coincizând cu planurile Comisiei Europene, au spus sursele. Verzii doreau un termen mai apropiat.

Părţile vor să permită şi hidrogenul ”albastru”, sau producţia de hidrogen folosind gaze naturale cu emisii de CO2 captate în depozitele subterane sau submarine.

 
Ei au convenit, de asemenea, să formeze un minister consolidat al climei, care să includă industria şi politica energetică, au spus sursele. Dacă partidele finalizează un acord, reprezentantul SPD Olaf Scholz ar urma să preia funcţia de cancelar de la conservatoarea Angela Merkel, care nu a candidat pentru un al cincilea mandat la alegerile din 26 septembrie.

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: