Cel mai bun tort cu nucă făcut acasă

Torturile cu nucă şi ciocolată sunt delicioase, mai ales dacă sunt preparate în casă. Timpul de preparare este ceva mai mare, însă merită pentru că vă veţi răsfăţa familia cu cel mai delicios tort.

Pentru a prepara acest tort delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat: 6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeamă de lămâie şi 10 linguri de nucă măcinată.

Ingrediente pentru cremă: 6 gălbenușuri, 120 g unt moale (80% grăsime), 120 g zahăr pudră, esență de vanilie,  2 linguri de nucă măcinată.

Ingrediente pentru sirop: 200 ml apă,  5 linguri de zahăr, esență de vanilie.

Ingrediente pentru glazură:  100 g ciocolată menaj.  2 linguri de ulei.

Iată cum se prepară acest tort cremos și delicios

Blatul: Se bat albușurile spumă tare, apoi se adaugă câte o lingură de zahăr și se mixează în continuare până când se formează o spumă lucioasă, apoi se adaugă treptat făina și bicarbonatul stins. Se amestecă cu grijă de jos în sus, astfel încât să nu se lase spuma. La final încorporăm și nuca puțin câte puțin. Ungem o tavă rotundă (cu diametrul de 20 cm) cu unt și o tapetăm cu făină. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius până trece testul cu scobitoarea. Scoatem și lăsăm să se răcească pe un grătar.

Crema: Cele 6 gălbenușuri împreună cu zahărul pudră se pun pe baie de aburi, amestecând continuu. Când încep să se îngroașe, oprim focul și lăsăm la răcit. Untul moale se mixează bine și se încorporează cu gălbenușurile răcite.Adăugăm esență de vanilie și cele două linguri de nucă măcinată.

Siropul:  Apa se pune la fiert împreună cu zahărul. Când zahărul s-a topit, adăugăm esența și oprim focul.

Glazura:  Ciocolata se topește împreună cu uleiul la bain-marie. Blatul rece se taie în 3 părți pe care le însiropăm și le umplem cu cremă, după care acoperim cu glazură.

Vizualizări: 3,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: