Cel mai inteligent prost din lume

Părăsim puţin plaiurile mioritice ca să ne aruncăm ochii pe o ştire ciudată de pe Hotnews. Titlu: Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari. Ca român, singura reacţie de care sunt capabil este: oau, ce prost e cel mai inteligent om din lume! Cel considerat de Hotnews „cel mai inteligent om din lume” este un matematician rus, iar premiul de un milion i-a fost oferit pentru rezolvarea unei probleme de matematică vechi de o sută de ani. Motivând refuzul de a primi banii, rusnacul a spus: „nu am nevoie de nimic. Am tot ce-mi trebuie.” Dar să rezolvi problema aia ai avut nevoie, ha- Nu puteai, bre, să laşi şi tu pe unu’ cu mai mare nevoie de bani să rezolve problema de un milion de euro- Un cerşetor, un ţigan, un cititor de Libertatea care face sudoku în metrou- Chiar aşa, oare nu există un sudoku vechi de o sută de ani- Sunt convins că moşii cu pantofi negri şi trening care scrijelesc zilnic cifre în pătrăţelele alea idioate l-ar rezolva cât ai zice „carne de peşte”.

Revenind la rusul nostru, cred că e trist să ajungi atât de inteligent încât să realizezi inutilitatea banului. În condiţiile astea, eu aş vrea să fiu doar puţin mai prost, exact cât să mă pot lăfăi fără remuşcări în Bahamas cu două venezuelence, după ce-mi încasez milionul pentru rezolvarea celui mai greu joc de Solitaire din lume.

PS – ca pildă pentru rusul nostru, vă spun un banc cu un rus mult mai amărât decât el: cică era rusul ăsta sărac la o bodegă şi trăgea de-o sută de votcă (nu avea bani de mai mult). Şi, la un moment dat, cum se uita el cu jind în galantar, vede o sticlă de votcă frumoasă, aurită, ispititoare, care costa un miliard de ruble. Şi întreabă curios pe hangiu: „De ce e sticla aia de votcă aşa scumpă-!” Iar hangiul, aparte: „Aia e sticla care nu se termină niciodată!” Auzind acestea, rusul cel sărman şi-a dat suta peste cap, s-a dus acasă şi s-a apucat să facă bani. A muncit pe rupte timp de douăzeci de ani, fără să cheltuiască nimic, şi, după fix douăzeci de ani şi-o zi, a venit la aceeaşi bodegă, a trântit pe masă o paporniţă doldora de bani şi l-a întrebat pe hangiul acum bătrân: „Mai ai votca aia care nu se termină niciodată-!” „Da…”. „Vreau şi eu două!”

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: