Cel mai mare animal omnivor din lume are 18 metri lungime

O echipă de cercetători din Australia și Noua Zeelandă au descoperit cel mai mare animal omnivor din lume. Oamenii de știință au aflat despre acesta că mănâncă animale și plante subacvatice. 

Cercetătorii din Australia și Noua Zeelandă au descoperit cel mai mare animal omnivor din lume. Studiul oamenilor de știință a fost publicat în revista Ecology în luna iulie 2022. Mai exact, este vorba despre rechinul-balenă care poate ajunge până la 18 metri lungime. Oamenii de știință au făcut o descoperire surprinzătoare despre dieta rechinilor-balenă, oferindu-i celui mai mare pește din mări un alt titlu mondial. Se pare că giganții oceanului mănâncă și alge marine alături de porții consistente de krill (o specie de crustacee mici). 

Descoperirea cercetătorilor îl încadrează pe rechinul-balenă în categoria animalelor omnivor, devenind astfel cel mai mare exemplar din lume, detronând chiar și ursul Kodiak, scriu cei de la The Guardian.

Cercetătorii australieni au făcut descoperirea în timp ce studiau rechinii-balenă din largul recifului Ningaloo din Australia de Vest și și-au schimbat părerea cu privire la această specie super-dimensionată.

Specialiștii au analizat cu atenție posibilele surse de hrană ale rechinului-balenă, care variază de la plancton mic până la alge mari. Apoi, cercetătorii s-au uitat la ceea ce era prezent în mostrele de piele de la aceste animale marine. Conform acestora studiul sugerează că se hrănesc cu destul de mult material vegetal, mai mult decât cu krill.

Rechinul-balenă ajunge la o lungime de 18 metri și o greutate de 15 tone. Acest animal marin are capul lat și plat iar botul trunchiat are o gură imensă. Conform cercetătorilor, cel mai mare animal omnivor din lume poate trăi chiar și până la 100 de ani.

Vizualizări: 2,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: