Veteran de război sărbătorit la 102 ani

Cel mai vârstnic veterab de război a împlinit sâmbătă 102 ani. Este vorba despre Constantin Bădescu, din Aninoasa.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a participat sâmbătă la sărbătorirea celui mai vârstnic veteran de război din județul Gorj, Constantin Bădescu, din comuna Aninoasa, la împlinirea vârstei de 102 ani.

Amintirile de pe front sunt încă vii în mintea veteranului de război. Rememorează întâmplări de pe front, din Crimeea, când credea că o să piară. A reușit să se întoarcă în țară teafăr.

„Războiul a fost greu. Stăteam cu lunile în munți, în zăpadă până la brâu, în Munții Caucaz. A fost greu, greu. Mâncam o dată la trei zile mămăligă. Puneau foi de coceni peste noi, stăteam ca șobolanii. Puteam oricând muri. Nu știam dacă suntem cu rușii sau cu nemții. Se schimbau din mers lucrurile. Am stat în Crimeea o lună de zile încercuiți. De jur împrejur, era apă. Totul numai o apă. A fost foarte greu. Am venit acasă cu vapoarele, pe la turci. Într-o noapte, ne-a zis un general să mergem. Nu știam unde mergem, dacă mergem înainte sau înapoi. Ne-au urcat în sute de vase. Erau nemți, bulgari, români, israelieni. Umpleau vapoarele și ne duceau pe malul turcesc. Nu mă gândeam că mai prind vreun război”, povestea acesta într-un interviu pentru Pandurul. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: