Elevii, informați de polițiști despre pericolele din mediul online

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat o activitate preventiv-educativă în cadrul atelierelor de vară ale Asociației Ovidiu Ro, la care au participat mai mulți preșcolari din comuna Roșia de Amaradia, transmite IPJ Gorj. Astfel de întțlniri vo fi organizate pe tot parcurul lunii, la diverse unități de învățământ din județul Gorj.

Activitatea a avut loc la sediul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, iar principalele subiecte abordate de polițiști au fost siguranța în mediul online și modul de conduită, atât la școală, cât și în familie și societate.

 

Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost conștientizarea riscurilor la care se expun minorii, atunci când accesează mediul online în absența unei persoane majore.

Aflându-se în perioada vacanței de vară, minorii tind să petreacă mai mult timp în mediul online, iar asta îi poate expune unor pericole.

”Atât curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online, astfel că elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult”, afirmă IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Elevii au primit materiale cu conținut informativ-preventiv, dar și cărți de colorat, care să-i deconecteze de la mediul online și să-i conecteze la propria creativitate și îndemânare. 

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: