Cel mai mare parc din Motru, aproape de finalizare

Amenajarea Parcului Minerul din Motru este aproape gata, anunţă autorităţile locale. Este vorba de cel mai mare parc din municipiu, iar în această perioadă se lucrează de zor la recondiţionarea aleilor, la montarea noilor bănci, dar şi la punerea în funcţiune a sistemului de iluminat pe bază de energie solară. Lucrările vor fi încheiate până la finalul lunii septembrie, dă asigurări primarul Dorin Hanu.

Câteva mii de cetăţeni din municipiul Motru vor avea în curând un loc în care să se relaxeze. Asta pentru că luna aceasta vor fi încheiate lucrările la Parcul Minerul, proiect blocat la finanţare în ultimii ani din lipsă de fonduri. Parcul este amenajat într-o zonă centrală, zona T-urilor, în care locuiesc foarte mulţi tineri. Autorităţile locale speră ca, odată cu construirea acestei zone, motrenii să se poată bucura de mai mult confort şi mai multă verdeaţă, dar şi de un aer mai curat.

Proiectul a fost realizat cu fonduri alocate prin Ministerul Mediului. Banii au venit greoi şi tocmai de aceea s-a întârziat cu punerea în funcţiune a noului spaţiu de recreare. Primarul Dorin Hanu spune că lucrările sunt aproape de finalizare. "Se lucrează la parc intens şi dorim să îl termină cât mai repede, până la sfârşitul acestei luni am promisiuni din partea executanţilor că va fi finalizat şi acest obiectiv. După încheierea acestor lucrări mai rămâne proiectul privind apa la sate la care am promisiuni că se va termina până la sfârşitul lunii noiembrie şi absolut toate proiectele începute sunt finalizate", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. 

De noul spaţiu de relaxare se vor putea bucura atât persoane vârstnice, cât şi tinerii, dar mai ales copiii. Asta pentru că au fost înfiinţate în cadrul amplasamentului şi câteva spaţii de joacă. "Au fost plantaţi pomi, au fost realizate spaţii de joacă, alei pietonale, bănci, fântână arteziană, iluminat stradal pe bază de panouri fotovoltaice, cişmele de apă, coşuri de gunoi. E foarte potrivit pentru această zonă, mai ales că aici sunt şi foarte mulţi tineri şi sigur că terenul respectiv este foarte propice pentru un asemenea parc. Este cel de-al treilea de pe raza municipiului şi probabil va fi cel mai mare parc din Motru ca suprafaţă, dar şi ca număr de pomi şi de vegetaţie. Se întinde pe o suprafaţă de peste un hectar", a precizat primarul municipiului Motru.

p_minerul_2

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: