Agitaţie la Spitalul Judeţean. Se mută secţiile!

Reorganizarea a două secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu produce haos şi nemulţumiri în rândul pacienţilor şi a cadrelor medicale. Dacă primii spun că această rocadă de secţii între Neurologie şi Ginecologie creează un disconfort, cadrele medicale sunt nemulţumite pentru că le creşte volumul de muncă. La nivelul unu al Spitalului Judeţean pacienţii sunt nevoiţi să-şi facă treburile printre paturile scoase pe holul unităţii. Acestea nu sunt singurele lucrări care se fac în incinta spitalului, Policlinica este şantier de ani de zile.

Rocada dintre secţia de Neurologie şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu afectează activitatea cadrelor medicale, dar creează şi un disconfort pacienţilor spitalului. Conducerea Spitalului Judeţean spune că mutarea efectivă a aparaturii şi a mobilierului nu a început încă şi că acum se realizează o igienizare în regie proprie. ”Mutarea mai paturi_spital_holdurează puţin pentru că noi dorim să o facem aşa cum trebuie, în regie proprie, cu bănuţii noştri şi cu oamenii noştri. Pentru partea de geamuri şi uşi am obţinut o sponsorizare şi aşteptăm să se concretizeze. La Neurologie sunt 70 de paturi, noi nu vom umbla la organigramă, doar am considerat că partea de la Ginecologie este mai spaţioasă şi atunci s-a hotărât rocada, s-a luat şi acea aprobare de la cabinetul de epidemiologie. La Ginecologie sunt 32 de paturi. Paturile sunt pe hol pentru a putea în regie proprie să facem şi noi unele lucrări pe care putem să le facem fără proiect”, a spus Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Dacă mare parte din infirmiere şi îngrijitoare sunt nemulţumite că aceste lucrări se fac pe munca lor, pacienţii spun că mutarea asta de secţii le creează un disconfort. ”Nu este prea comod, dar nu avem ce ne face. Suntem bolnavi, nu venim de bine la spital., suntem bătrâni, dar trebuie să acceptăm situaţia”, a spus unul din pacienţi. Gândurile personalului de conducere cu privire la cele două secţii ale unităţii spitaliceşti sunt însă mult mai înalte. Se doreşte chiar o reamenajare a celor două locaţii cu câte două rezerve şi schimbarea întregului mobilier. ”Noi ne dorim să fie şi o reamenajare cu două rezerve la fiecare etaj, dar asta numai printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean şi cu ajutor şi cu proiect şi cu finanţare pentru a recrea condiţii normale aşa cum ar trebui să fie. Acest spital nu a fost renovat de când a fost construit. Noi dorim să schimbăm şi mobilierul, să punem linoleum antistatic şi atunci sperăm să obţinem finanţare pe proiect. Propunerea noastră este ca anul viitor să ne găsească cu toate lucrările finalizate”, a spus Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Potrivit Consiliului Judeţean Gorj, suma alocată pentru rocada dintre Neurologie şi Ginecologie este de 218 mii lei. 

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: