Veşti proaste pentru taximetriştii din Târgu Jiu

Primăria Târgu-Jiu vrea să reducă, în perioada următoare, numărul autorizațiilor de taxi emise la nivelul municipiului pentru a respecta astfel legea care reglementează activitatea de transport persoane în regim de taxi, a declarat miercuri, în conferință de presă, șeful Compartimentului de Transport Public de Călători din cadrul instituției, Florin Pașolea. Potrivit reprezentanților primăriei, în prezent există 347 de autorizații de taxi emise, din care 181 sunt taximetriști independenți.

Primăria va reduce în perioada următoare numărul autorizațiilor de taxi pentru că populația orașului a scăzut mult în ultima vreme. Conform legii 38/2003, care reglementează activitatea de transport persoane în regim de taxi, în Târgu Jiu ar trebui ca numărul autorizațiilor să fie de 330. "Numărul autorizațiilor este în scădere deoarece vrem să reducem numărul lor pentru că inclusiv populația municipiului a scăzut față de un nivel al anilor anteriori. Dacă în 2008-2009 exista o cerere foarte mare legată de obținerea unei autorizații taxi și aveam 390 de autorizații, azi avem 347 de autorizații și procesul de reducere se aplică în continuare. În legea 38/2003 este prevăzută o normă de patru autorizații la o mie de locuitori, Târgu Jiu are puțin peste 80.000, deci probabil 330 de autorizații ar fi optim pentru municipiul nostru. Este necesar să menținem acest număr deoarece un număr prea mare ar crea dificultăți în activitatea curentă ”,  a spus Florin Pașolea, șef serviciu.

Fără stații noi

Primăria municipiului Târgu Jiu i-a mai anunțat pe șoferii de taxi că autoritățile locale nu iau în calcul construirea de noi stații de taxi pentru că nu există spațiu fizic. ”Avem un număr de stații taxi la nivelul municipiului, și așa acestea sunt destul de aglomerate, iar ca să înființăm alte stații este prea greu. Au fost solicitări de înființare de noi stații, dar din cauza lipsei spațiului fizic nu s-a putut materializa acest lucru", a spus Florin Pașolea. El a atenţionat cetățenii să fie atenți când recurg la serviciile unui taxi și să verifice inscripționarea mașinii și prețul afișat, subliniind că sunt din ce în ce mai puțini taximetriști care își desfășoară activitatea fără forme legale.

Potrivit legii, taximetriștilor le este interzis să refuze o cursă pe motiv că distanța este prea scurtă. ”Vreau să comunic faptul că orice conducător taxi are obligația de a efectua orice cursă solicitată de către un client, adică este interzis a refuza o cursă pe un motiv de genul este prea mică distanța, nu există așa ceva, legea îl obligă să efectueze pe orice traseu și pe orice distanță comanda”, a spus Florin Pașolea, șeful Compartimentului Transport Public Călători.  

control_politie_taxi

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: