Cele mai bune lucrări de la GorjFest, expuse la Mamaia şi Silistra

Mai multe lucrări din ediţiile 2008-2012 a Festivalului Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST vor fi expuse la Constanța şi Silistra, la solicitarea unor entități culturale din România și Bulgaria, a anunţat Centrul de Cultură Gorj.

Expoziția va poposi la Constanța, fiind vernisată astăzi, 16 mai 2013, în prezența criticului de artă Alice Dinculescu. „Cunoscută pentru implicarea artiștilor români în acțiunile de creație internaționale, A. Diculescu a fost prezentă și la Tg.Jiu, la ultimele două ediții ale GorjFest, unde a pledat insistent pentru înființarea unui Muzeu de artă contemporană în județul Gorj, dată fiind valoarea de excepție a lucrărilor realizate în cadrul festivalului internațional de arte vizuale“, se mai arată în comunicatul de presă remis de Centul de Cultură. La Constanţa vor fi prezenţi şi doi artiști gorjeni, Ilie Alexandru și Florin Hutium. Alături de cei doi, lucrările sunt însoțite chiar de către organizatorul acțiunii gorjene, artistul Teodor Dădălău și de către Imola Felberg, din Africa de Sud, participantă la ultima ediție a festivalului. Imola  Feldberg va fi prezentă în mai 2013 cu prima sa expoziție de pictură la Tg.Jiu, care va fi vernisată în cadrul Festivalului Internațional Tudor Arghezi.

Expoziția retrospectivă GorjFest 2008 – 2012 va rămâne la Constanța timp de două săptămâni, după care va fi găzduită de Muzeul de artă contemporană din Silistra, de Galeria de Artă din Ruse și de Galeria Națională de Artă din Sofia.

FESTIVAL

Aflat la cea de-a 23 a ediție, GORJFEST 2013 se va desfășura pentru prima dată anul acesta doar cu participanți din două țări, Spania și România. Cei 15 artiști spanioli care au confirmat participarea sunt toți membri ai Academiei de Artă din Barcelona, trei dintre ei fiind doctori în brâncușiologie.  

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: