Cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unui război nuclear

Din cauza numărului mare de arme nucleare deţinute de Statele Unite, fosta Uniune Sovietică, precum și de alte națiuni, se vorbeşte tot mai des de ameninţarea unui război nuclear. Capacitatea distructivă a acestor arme nucleare este estimată a fi suficientă pentru a distruge viața pe Pământ.

Unele agenții guvernamentale și organizații private desfășoară exerciții și simulări pe computer încercând să determine cursul pe care îl poate lua un război nuclear. Astfel, mulți se întreabă care ar fi cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unui război nuclear, iar analiştii susţin că Antarctica ar putea fi cel mai sigur loc în cazul unui război nuclear, deoarece Tratatul Antarctic a interzis orice detonare a armelor nucleare acolo.

De asemenea, este departe de orice ținte majore, dar este totuşi un loc groaznic în care să locuiești. Acest continent a fost și locul primului acord de arme nucleare din lume, în 1959. Tratatul Antarctic a interzis detonarea acolo a armelor nucleare și a dedicat acest peisaj înghețat drept spațiu pentru cercetarea pașnică.

Se crede că țările din emisfera sudică sunt mai sigure în caz de război nuclear, deoarece puterile nucleare ale lumii sunt concentrate în nord. Din acest punct de vedere Noua Zeelandă este o țară minunată. Acolo nu există arme nucleare și ţara este departe de orice punct al lumii fiind printre cele mai sigure locuri în caz de război nuclear.

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: