Centru de colectare a fructelor în comuna Turcineşti

Autoritățile locale din Comuna Turcinești vor să amenajeze în localitate un centru de colectare sau prelucrare a fructelor și legumelor. S-a luat această decizie pentru că localitatea este cunoscută ca zonă pomicolă și în felul acesta autoritățile vin în sprijinul cetățenilor care se ocupă de pomicultură. Un localnic plecat peste hotare a găsit un investitor care ar putea veni la Turcinești să investească în acest centru.

Autoritățile locale din comuna Turcinești au în proiect amenajarea unui centru pentru colectarea fructelor sau chiar a unui atelier de prelucrare a acestor produse. În felul acesta localnicii nu ar mai merge cu produsele în piețe. Este un proiect îndrăzneț al autorităților din Turcinești, care însă se izbesc de lipsa banilor. „Toate lumea știe că aici în Turcinești este patria fructelor. Avem cireși, meri, pruni, peri, dar este și zonă agricolă. Mulți localnici din Turcinești au solarii și livezi de pomi fructiferi. Cei mai mulţi vând aceste produse și ne-am gândit să facem aici un centru unde oamenii pot să vândă produsele en-gross și chiar să fie prelucrate aceste fructe și legume aici. Să se facă diferite conserve pentru că în timpul verii produsele sunt perisabile”, a declarat viceprimarul comunei Turcinești, Grigore Craioveanu.

Un localnic din comuna Turcinești a luat legătura cu autoritățile locale și a purtat discuții pe această temă în vederea aducerii unui investitor străin. „Este un localnic care este plecat în America, dar care are aici o livadă de cireși. Acesta a luat legătura cu noi și ne-a spus că poate aduce un investitor care să facă acest centru. Noi ne-am bucura dacă s-ar întâmpla, asta pentru că este un lucru bun pentru cetățenii din Turcinești”, a mai precizat Craioveanu.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: