Centru de igienă cu bani de la elveţieni

Centru de igienă la Târgu-Cărbuneşti, cu bani de la străini. 22 de mii de franci elveţieni au fost investiţi în apropiere de piaţa second-hand din oraş. Noul centru a fost finalizat recent. Aici, cei care au nevoie pot primi un ajutor medical, pot spăla haine ori să-şi facă duş. În aceeaşi zonă, a fost construită şi o toaletă publică.

Noua investiţie cuprinde cabine de duş şi maşini de spălat. De asemenea, aici pot primi un ajutor de urgenţă cei care suferă vreo accidentare. „Am reuşit să finalizăm un centru de igienizare. Acesta cuprinde două cabine de duş, două maşini de spălat şi un salon unde pot fi consultate persoanele care suferă vreun accident sau le vine rău în timp ce sunt în piaţa din oraş. Acolo este cineva să acorde un prim ajutor. Am reuşit să rezolvăm o problemă cu care ne confruntam de mult timp, realizarea unei toalete publice în această zonă. Nu exista. Era doar toaleta din zona gării CFR, dar din lipsa banilor, CFR nu a mai putut să intervină. Arăta într-o stare jalnică. Noi am reuşit să facem aici”, a transmis primarul din Târgu-Cărbuneşti, Dănuţ Birău.

Cei mai mulţi bani au venit de la Ambasada Elveţiei. Este cea de-a doua investiţie realizată cu bani din afara ţării la Târgu-Cărbuneşti, după piaţa second-hand, construită cu fonduri de la norvegieni.

„Ambasada Elveţiei ne-a ajutat cu 22 de mii de franci elveţieni, am pus şi noi 24 de mii de lei şi am reuşit să facem acest centru de igienă. Se află în imediata vecinătate a pieţei second-hand pe care am construit-o anul trecut şi am inaugurat-o la începutul acestui an. Piaţa aceasta a fost construită în parteneriat cu autorităţile norvegiene, de unde am primit 24 de mii de euro. Am mai pus şi noi”, a mai explicat Birău.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: