Cadou pentru angajaţii de la stat

Bugetarii vor beneficia de încă două zile libere de sărbători, respectiv 24 şi 31 decembrie, pentru a face legătura între zilele de weekend şi zilele libere de Crăciun şi de Anul Nou. Astfel, bugetarii vor avea liber şase zile: 24, 25, 26 de Crăciun şi 31, 1 şi 2 ianuarie de Anul Nou. Zilele libere vor fi recuperate prin prelungirea corespunzătoare a programului normal de lucru până la data de 18 ianuarie 2019, potrivit planificărilor stabilite.

Facilitatea nu se acordă în cazul locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, aceste dispoziţii nu se aplică magistraţilor şi altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 24 şi 31 decembrie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că vor fi luate măsurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite înaintea sărbătorilor: „Împreună vom lua măsurile necesare pentru ca plata pensiilor să se încheie înainte de sărbători, serviciile de sănătate şi, bineînţeles, siguranţa populaţiei să fie asigurate cu prioritate astfel încât românii să se poată bucura de această perioadă mai liniştită de Crăciun şi Anul nou”. (A.A.)

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: