Centru de permanenţă la Târgu Jiu

Un grup de medici intenţionează să înfiinţeze un centru de permanenţă în Târgu Jiu. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spune că se fac toate demersurile pentru ca acesta să poată funcţiona începând de luna viitoare. De asemenea, în momentul de faţă, mai sunt în curs de organizare încă două centre de permanenţă la Tismana şi Prigoria.

Un centru de permanenţă servicii medicale va funcţiona în municipiul Târgu Jiu începând de luna viitoare. În cadrul acestuia va fi asigurată asistenţa medicală în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie, respectiv în timpul nopţii, în week-end şi în zilele de sărbători legale. De asemenea, pot fi pot fi furnizate servicii medicale atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate cum ar fi: consultaţii medicale, tratamente şi servicii medicale în regim de urgenţă. “Un centru de permanenţă va funcţiona la Târgu Jiu începând de luna viitoare. Solicitarea a fost făcută de către dr. Monica Radu, însă reprezintă voinţa unui grup format din şase medici ce urmează să-şi desfăşoare activitatea în cadrul centrului”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. La nivelul judeţului nostru funcţionează deja cinci centre de permanenţă, în localităţile Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. “În momentul de faţă, mai sunt în curs de înfiinţare încă două centre de permanenţă la Tismana şi Prigoria. Sperăm ca până la sfârşitul lunii ianuarie acestea să poată funcţiona”, a mai precizat Marius Boeriu.

SPRIJIN

Reprezentanţii DSP Gorj spun că sunt adepţii înfiinţării a cât mai multe centre de permanenţă numai că această acţiune trebuie sprijinită şi de Casa de Sănătate. Acestea trebuie să asigure paza, igienizarea şi spaţiul.

Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: