Centru de recutare la Rovinari. Peste 1000 de CV-uri pentru noua fabrică

Peste 1000 de persoane din toate zonele Gorjului și nu numai și-au depus CV-urile pentru a lucra în cadrul viitoarei fabrici de centuri auto de la Rovinari. Investitorul, compania Autoliv, a închiriat o clădire în oraș pentru amenajarea unui centru de recrutări, în cadrul căruia vor avea loc selecțiile de personal. Tot în acest centru vor fi pregătiți viitorii muncitori, pentru că va dispune de linii tehnologice. În paralel, sunt în desfășurare și lucrările de construcție a fabricii.

Centrul de recutare va funcționa pe Bulevardul Minerilor din Rovinari, pe o suprafață de 300mp. Este vorba de o clădire cu structură metalică, imobil care a fost închiriat de investitor, pentru o perioadă de 2 ani, de la o persoană privată. ”Se lucrează la el. Clădirea e în reabilitare. Se fac niște renovări, grupuri sanitare, mobilier, uși. Clădirea e făcută, arată foarte bine, doar că trebuie făcută după specificul lor. Se reamenajează ca să aibă linii înăuntru, pentru că aici vor pregăti oamenii pentru producție, spații de așteptare. Până la mijlocul lunii martie vor să deschidă acest centru de recrutări. Oamenii vor fi aduși acolo, intervievați”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Peste 1000 de cereri de angajare pentru fabrica de centuri au fost depuse până acum la sediul primăriei Rovinari. Prin realizarea acestei fabrici se vor crea 800 de locuri de muncă. ”Avem o mulțime de CV-uri și primim în continuu. Avem din toate localitățile. De la Rovinari, toată zona limitrofă: Bîlteni, Negomir, Fărcășești, Plopșoru, Cîlnic. Au venit de pe la Motru, de la Bustuchin, Turceni. Au venit CV-uri din toate localitățile Gorjului. Sunt și câteva din alte județe”, a mai spus primarul din Rovinari.

Autoritățile locale spun că mulți dintre cei care depun documentele de angajare întreabă dacă firma asigură și transportul pentru cei care nu sunt din localitate. Primarul Robert Filip spune că societatea este dispusă să asigure mijloace de transport în situația în care va avea multe persoane recrutate dintr-o anumită zonă.

În ceea ce privește partea de amenajare a fabricii, constructorul este la partea de organizare de șantier. Autoritățile locale spun că investiția, care se ridică la 20 de milioane de euro, este în grafic și că fabrica va fi pusă în funcțiune în luna mai. Formatorii, cei care îi vor învăța pe angajați ce să facă, se află în această perioadă la instruire, în Brașov.

În cadrul noii unități, care se va întinde pe circa 8000mp, vor fi produse închizătoare pentru centuri de siguranță pretabile pentru autoturisme marca BMW, Volkswagen sau Volvo.

Vizualizări: 5,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: