Centru de urgenţă la Dragoteşti în viitorul apropiat

Autoritățile locale din comuna Dragotești lucrează intens pentru înființarea unui centru de urgență în localitate. O mare parte din demersuri au fost făcute, iar acum se așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății. Comuna a primit cu titlu gratuit de la Serviciul Județean de Ambulanță o salvare pentru acest centru. Autoritățile au demarat procedurile și pentru obținerea unei autospeciale de pompieri care să intervină în caz de nevoie și care să deservească și comunele învecinate.

Pentru că localitatea Dragotești este la o distanță de 40 de kilometri față de Târgu-Jiu, 44 față de Motru și 33 față de Turceni, și timpul de intervenție al ambulanțelor sau pompierilor este destul de mare atunci când intervin situații care impun sprijin de specialitate, autoritățile locale au decis că trebuie să aibă în comună un centru de urgență.

Un pas în acest sens a fost făcut deja în sensul că o ambulanță a ajuns la Dragotești, iar acum se așteptă o aprobare de la Ministerul Sănătății. Mai mult decât atât se vor crea și câteva locuri de muncă, iar de această salvare se vor folosi și comunele învecinate. „Vreau să vă spun că noi ne dorim de mult timp aici la Dragotești un centru de urgență, care să funcționeze în permanență atât pentru localnicii de aici, cât și pentru cetățenii din comunele învecinate. Am primit cu titlu gratuit o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță, iar acum așteptăm un aviz de la Ministerul Sănătății. Noi ne dorim să avem și o autospecială de pompieri pentru că atunci când este vreun incendiu avem nevoie de sprijin specializat. Vrem să mai aducem o ambulanță ca lucrurile să meargă bine. Centrul acesta va funcționa la dispensar sau în fosta primărie. Cei de la Serviciul Județean de Ambulanță trebuie să se ocupe de angajarea personalului și se pare că se vor crea 10 locuri de muncă”, a precizat Vili Pasăre, primarul din comuna Dragotești.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: