GALERIE FOTO: Mall-ul din Târgu Jiu se înalţă văzând cu ochii

Investiţia sud-africanilor la Târgu Jiu prinde contur de la o zi la alta. În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, angajaţii firmelor constructoare lucrează intens pentru ca în toamnă Mall-ul să poată fi inaugurat. Odată cu finalizarea centrului comercial, aproximativ 800 de locuri de muncă vor fi asigurate de către firmele ce vor fi prezente în Mall. Cel mai probabil, în vară, cei de la NEPI (fondul de investiţii care realizează Mall-ul) vor organiza interviuri în vederea ocupării locurilor de muncă.

Ieri dimineaţă, când activitatea din pieţe a fost paralizată din cauza gerului, pe şantierul Mall-ului din Târgu Jiu era forfotă. Zeci de muncitori puteau fi văzuţi la lucru printre stâlpii de susţinere ai centrului comercial. De asemenea, utilajele erau în plină acţiune ca şi în toiul verii. Pe platforma fundaţiei, zăpada fusese măturată, iar evoluţia construcţiei se putea vedea cu uşurinţă de către orice trecător care se încumeta să iasă afară din casă la temperaturi de minus 10 grade Celsius.

Târgujienii care locuiesc în zona Kaufland spun că se vede diferenţa dintre investiţiile realizate de străini şi cele realizate de români. „Oamenii ăştia au lucrat şi de sărbători şi lucrează indiferent cât de frig e afară. Se vede că este o investiţie străină pentru că nu se trage de timp ca la noi. În plus, au utilaje performante care curăţă repede zăpada şi le permite să lucreze ca şi când n-ar fi nins niciodată. N-aţi văzut parcarea de la Kaufland în zilele cu ninsori abundente. Era degajată de zăpadă, puteai parca lejer, în timp ce în parcările noastre de reşedinţă mormanele de zăpadă erau cât omul. Asta este, neamţul e neamţ, străinii ştiu ce înseamnă să-ţi faci treaba. În ritmul în care se lucrează la Mall cred că în maxim 4-5 luni se şi deschide”, a declarat o târgujiancă ce monitorizează de la geamul balconului cum se desfăşoară lucrările pe şantierul Mall-ului. În acelaşi timp se lucrează şi la Dedeman, supermarketul care va fi realizat în apropierea Mall-ului.

ANGAJĂRI

Mall-ul va avea magazine de la firme celebre, un cinematograf, dar şi un fast-food Mc Donald’s. Potrivit autorităţilor locale, viitorul centru comercial va asigura peste 800 de locuri de muncă, angajările urmând a fi făcute de către un reprezentant al firmei sud-africane de investiţii, selecţiile şi interviurile având loc cu circa o lună înainte de inaugurarea centrului comercial, cel mai probabil în vară.

mall_poza_1

mall_poza_3

mall_poza_4

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: