Centru de zi conectat la sistemul de telemedicină

Comuna Roşia de Amaradia va avea în viitorul apropiat un centru de zi pentru vârstnici cu totul deosebit. Acesta va beneficia de un sistem de telemedicină şi va fi conectat cu un spital din judeţul Gorj. Mai mult decât atât, vârstnicii din localitate vor beneficia aici şi de asistenţă juridică.

Centrul medical va fi amenajat într-o fostă brutărie din localitate, achiziţionată de primăria Roşia de Amaradia cu 4.000 de lei.

Valoarea totală a investiţiei realizate cu fonduri europene este de 500.000 de lei şi lucrările au început deja. "Vreau să vă spun că o s-o reabilităm şi o modernizăm pentru un centru de zi pentru vârstnici. Aici pot veni toţi localnicii care au probleme de sănătate şi nu numai. Li se ia o tensiune, o glicemie, o să achiziţionăm şi ceva aparatură medicală, mai exact un EKG şi un aparat pentru endoscopie. Mai mult decât atât, centrul va beneficia de un sistem de telemedicină. O să încheiem un contract cu un spital şi medicii din centru o să trimită pe loc EKG-ul şi primesc răspuns de la medicul specialist. O să fim într-un program naţional", a precizat primarul Liviu Cotojman.

Pe lângă asistenţă medicală, în acest centru vârstnicii din Roşia de Amaradia vor beneficia şi de asistenţă juridică. "Noi vrem să venim în sprijinul localnicilor care au procese sau care au nevoie de asistenţă juridică, de consiliere. O să îi sprijinim cu tot ce putem în acest sens. O să avem şi un angajat sau doi, cât ni se impune prin proiect, şi asistenţii comunitari. Eu cred că în şase luni lucrările sunt gata", a mai spus primarul din Roşia de Amaradia.

Galerie foto


Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: