Chiulul consilierilor locali lasă elevii în frig

Situaţie fără precedent în comuna Săcelu din județul Gorj. Elevii unei şcoli şi angajaţii primăriei riscă să rămână în frig în plină iarnă. S-a ajuns în această situaţie pentru că primăria nu a achitat cele două centrale termice, deşi are bani în cont. Totul este blocat de o parte a consilierilor locali, care nu s-au mai prezentat la ultimele 3 şedinţe la care au fost convocaţi de primar. Mai mult decât atât, furnizorul de apă din Săcelu este în pragul falimentului.

Aici ultimele trei şedinţe ale Consiliului Local nu s-au mai desfăşurat din lipsa cvorumului. Primarul acuză consilierii că au intrat deja în campanie electorală şi nu-i mai interesează problemele din comună. Primăria Săcelu a primit o donaţie de 85.000 de lei de la societatea OMV Petrom şi cu aceşti bani se puteau plăti cele două centrale montate la primărie şi la o şcoală din comună.

Banii sunt în cont, dar nu pot fi folosiţi fără aprobarea Consiliului Local. Patru consilieri refuză să participe la şedinţe. "Nu mi se pare normal să se întâmple astfel de lucruri, având în vedere că pe ordinea de zi era şi un proiect foarte important. Trebuia să introducem banii în bugetul local, să achităm nişte centrale termice care asigurau căldura într-o şcoală şi la primărie. Nu mi se pare normal ca aceşti patru consilieri care lipsesc să-şi bată joc de o comună întreagă, să-şi bată joc de primărie, de şcoală şi de noi ca cetăţeni. Aceşti bani îi avem în cont, dar nu putem să-i prindem în buget să plătim cele două centrale", a precizat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Firma care a montat centralele îşi vrea banii, altfel săptămâna viitoare copiii şi angajaţii primăriei vor rămâne în frig. Primarul nu va sta cu mâinile în sân şi e decis să meargă cu elevii la uşa consilierilor, ca formă de protest. "Faptul că nu au venit la şedinţă să aprobăm acest proiect are numai efecte negative. Luni, cei care au montat centralele vor veni să le ridice. Este păcat că se întâmplă asta. Sper din suflet să găsim o cale de mijloc şi să rezolvăm problema. Dacă nu rezolvăm, vreau să luăm cu microbuzul copiii care în mod sigur vor suferi de frig şi să îi ducem acasă la consilierii care nu au venit la şedinţă. Nu mi se pare normal ca aceşti 4 consilieri să-şi bată joc de o comună", a mai spus primarul din Săcelu.

Primarul Florin Jurebie ar fi dorit să scape de faliment şi societatea care se ocupă de furnizarea apei în comuna Săcelu: "O altă problemă este legată de reţeaua de apă. Trebuia să găsim o soluţie să putem să alocăm din partea primăriei un ajutor financiar către furnizorul care prestează serviciul de apă. Societatea este în pragul falimentului. Deci dacă noi nu intervenim în cursul acestei săptămâni, societatea de apă va intra în faliment. Este a treia ședinţă în care nu ne putem întâlni".

Şedinţa la care au venit doar trei consilieri a fost transmisă live pe facebook.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: