Două grădinițe noi la Târgu Jiu

Copiii din Târgu Jiu nu vor mai sta înghesuiți la grădiniță de anul viitor. Este promisiunea edilului Marcel Romanescu. Acesta a anunțat că vor fi ridicate de la zero două noi grădinițe cu câte patru grupe. La una dintre clădiri a fost dat deja ordinul de începere, iar de ridicarea sa se va ocupa o firmă din Gorj.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că a discutat deja cu ministrul Educației care a promis că va finanța o grădiniță nouă ce va fi construită în Târgu Jiu. Aceasta va fi ridicată în apropierea Liceului Teologic din Târgu Jiu. În prezent, primăria plătește chirie pentru spațiul în care funcționează actuala grădiniță.

„Am fost la o întâlnire cu ministrul Învățământului și vreau să vă anunț că, în bugetul de anul viitor, Primăria Târgu Jiu va mai beneficia de o nouă grădiniță cu patru clase, o grădiniță care se va construi pe terenul de la Liceul Teologic, acel teren de lângă terenurile sintetice pe care le-am construit în acest an. E o grădiniță de care aveam nevoie de foarte mult timp. Plătim sume destul de mari pentru a avea un spațiu pe care să-l folosească copiii din acel cartier. Urmează să înaintăm toate documentele Ministerului pentru a putea obține aprobarea pentru această grădiniță. Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului. Finanțarea va fi primită la începutul anului 2020. Avem garanția că vom primi această finanțare”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Nu este singura grădiniță ce va fi construită de la zero în Târgu Jiu. Primarul a mai anunțat că vor începe în curând lucrările la încă un spațiu destinat preșcolarilor din zona Debarcader. „La fel, în zona Hidrocentralei, deja s-a dat ordinul de începere. A și venit constructorul. Va fi o nouă grădiniță acolo cu patru grupe. Are termen de execuție de nouă luni de zile. La începutul anului viitor, ar trebui să fie finalizată lucrarea. Este o firmă din Gorj care execută această lucrare. Ne dorim ca grădinița de pe Hidrocentralei – Lotrului, grădinița de lângă părculețul din Debarcader, să poată fi funcțională de la 1 septembrie”, a mai adăugat primarul Romanescu.

Vizualizări: 2,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: