Primăria Crasna are nevoie urgentă de bani

Rectificarea bugetară anunţată pentru această lună este aşteptată cu nerăbdare de autorităţile locale din comuna Crasna. În acest moment, primăria are datorii la firmele care au executat lucrări în localitate şi are restanţe la plata normei de hrană pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

Autorităţile locale din Crasna ar avea nevoie de 300.000 de lei pentru a încheia cu bine anul 2019.

În acest moment, 150.000 de lei sunt doar datorii la constructorii care au lucrat la sistemul de alimentare cu apă din localitate. "Noi aşteptăm rectificarea acum. Sperăm să şi vină, ca să nu plângem apoi. Avem datorii de la lucrările executate la sistemul de alimentare cu apă, dar şi la alte lucrări mai mărunte din comună. La vechea rectificare nu am primit mare lucru", a precizat primarul Aurel Vamvu.

Probleme sunt şi la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Autorităţile locale înregistrează o restanţă de şase luni la plata normei de hrană. "Vreau să vă spun că în Crasna sunt 87 de persoane cu handicap şi 56 de însoţitori cu carte de muncă. Cu indemnizaţiile suntem la zi, însă avem probleme la plata normei de hrană. La rectificarea din octombrie am reuşit să le dăm tichetele de vacanţă şi primele şase luni din norma de hrană şi acum mai avem să le dăm norma de hrană pe ultimele şase luni. Nu îi putem lăsa aşa. Doamne fereşte de o situaţia din asta", a mai spus primarul din Crasna.

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: