Centru pentru copiii cu handicap, inaugurat la Târgu Jiu

Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, realizat de Fundaţia Sera la Târgu Jiu, a fost inaugurat ieri în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean şi a conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Investiţia de peste 400.000 de euro se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, atât celor instituţionalizaţi, cât şi celor din familii.

Centrul, construit de Fundaţia Sera în apropierea spitalului de la Pasarelă, va fi administrat de către Consiliul Judeţean, prin intermediul DGASPC Gorj. „Vreau să mulţumesc Fundaţiei Sera pentru tot ceea ce a făcut în domeniul asistenţei sociale din judeţul Gorj. Avem o colaborare veche, cu multe realizări din partea dânşilor, numai în Gorj au investit peste 5 milioane de euro. Primele acţiuni au constat în sprijinirea persoanelor cu handicap sever, care erau la Bâlteni, au amenajat acolo o seră pentru plante, astfel încât oamenii aceia să poată fi integraţi; au amenajat centrul de la Debarcader pentru servicii destinate copiilor cu handicap, centrul de la Târgu Cărbuneşti, în ultimul rând dotări cu mijloace de transport”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit lui Bogdan Simion, omul de legătură între Fundaţia Sera din Franţa şi Fundaţia Sera din România, în centrul de la Târgu Jiu îşi vor desfăşura activitatea cadre medicale specializate în Franţa. „Pe lângă angajamentul de a realiza investiţia, ne-am angajat să şi pregătim personalul care va lucra aici: medici şi kinetoterapeuţi, specializaţi pe partea de reabilitare a copilului cu handicap. Este primul centru independent al Direcţiei, din punctul de vedere al recuperării copilului cu handicap. Acest centru va deservi peste 1200 de copii din Târgu Jiu şi din împrejurimi. Nu este centrul fundaţiei, noi l-am realizat şi îl predăm Consiliului Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj”, a declarat Bogdan Simion, reprezentantul Fundaţiei Sera.

DOTĂRI

Reprezentanţii Sera promit că vor continua dotarea cu aparatură a centrului, în funcţie de solicitările kinetoterapeuţilor. „Terenul a fost pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, iar investiţia se ridică la peste 430.000 de euro, bani din bugetul fundaţiei, iar asta înseamnă clădirea, cabinete de kinetoterapie, logopedie, psihologie, educaţie specială, hidroterapie, plus aparatura medicală şi pregătirea personalului”, a declarat Bogdan Simion.

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: