Cum să scapi de furnicile din grădină sau solarii

Furnicile nu sunt insecte dăunătoare decât atunci  când apar în număr mare şi distrug anumite culturi unde îşi construiesc cuibul. Există numeroase soluții simple şi la îndemână pentru a scăpa de furnici cu produse din gospodărie.

Furnicile apar acolo unde găsesc mâncare şi pot fi prezente de regulă acolo unde există şi afide. Pentru a le îndepărta uşor aveţi nevoie de plante aromatice sau condimente. Scorțișoara este un condiment care reușește să țină furnicile la distanță datorită mirosului său specific. 

Alte condimente care te ajută să scapi de furnici sunt piperul negru și foile de dafin. La fel ca în cazul scorțișoarei, mirosul lămâilor descurajează furnicile iar aciditatea din sucul de lămâie reușește să acopere feromonii lăsați în urmă de acestea. Mai exact, atunci când furnicile se deplasează în șir indian, ele marchează drumul cu urme chimice invizibile care le ajută apoi să recunoască traseul către sursa de hrană. Poți să pui în zonele în care apar furnicile cel mai des câteva picături de lămâie sau poți să folosești ulei esențial de lămâie.

Menta este un alt insecticid natural care te ajută să scapi de furnici. Furnicile nu suportă mirosul puternic al frunzelor de mentă, deoarece le perturba capacitatea de a mirosi și de a detecta sursele de hrană.

Adaugă 10 picături de ulei esențial de mentă la o cană cu apă și pulverizează soluția în locurile în care apar furnicile. Repetă de două ori pe zi, până când scapi definitiv de ele. 

Datorită aromei sale puternice, oțetul de mere este o altă soluție eficientă împotriva furnicilor. Acesta funcționează la fel ca menta sau scorțișoara și acoperă feromonii pe care îi lasă în urmă și care le ajută să găsească drumul înapoi către sursa de hrană.

Prepară o soluție cu părți egale de apă și oțet de mere și pulverizează prin locurile în care apar furnicile. Poți să adaugi chiar și câteva picături de ulei esențial de lămâie sau scorțișoară.

Poți să pui câțiva căței de usturoi în locurile în care ai observat că apar cel mai des furnicile sau poți prepara o soluție cu apa și usturoi. Pune usturoi pisat într-o sticlă cu apă și lasă la macerat pentru 24 de ore. Fierbe amestecul a doua zi la foc mic, timp de 15 minute. Toarnă apoi soluția într-un pulverizator și stropește zonele în care sunt furnici. 

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: