Centrul de Sănătate de la Căpreni intră în reabilitare

Primăria Căpreni investeşte aproximativ 7 miliarde de lei vechi în modernizarea Centrului de Sănătate. Lucrările de reabilitare au fost deja atribuite unei firme din Gorj, în urma licitaţiei ce s-a finalizat zilele acestea. Potrivit edilului local, pe lângă un centru de sănătate modern, localnicii vor putea apela şi la serviciile unui centru de permanenţă, ambele urmând să funcţioneze concomitent.

Centrul de Sănătate, care are în arondare comunele Hurezani, Căpreni, Stoina, Stejari, Dănciuleşti şi Cruşeţ, va fi modernizat. Lucrările de reabilitare au fost atribuite unei firme din Gorj, desemnată în urma licitaţiei care s-a încheiat săptămâna trecută.

Spaţiile din interiorul Centrului de Sănătate vor fi redimensionate. De asemenea, va fi construit un corp de clădire care va deservi bucătăria. Potrivit primarului de la Căpreni, investiţia ridică la aproximativ 6,6 miliarde de lei vechi. „Centrul de Sănătate va fi extins şi modernizat complet din punct de vedere edilitar, el fiind deja prevăzut cu alimentare cu gaze, cu apă, are panouri solare prin programul Casa Verde, realizat în anul 2010. Saloanele vor fi redimensionate. Totodată, se va construi un corp nou, alipit de clădirea principală în care vom muta bucătăria. Investiţia se ridică la circa 6,6 miliarde de lei vechi. Lucrările vor fi demarate imediat ce vremea va permite, întrucât a fost atribuit contractul”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Primarul a mai precizat că în perioada imediat următoare va fi reînfiinţat şi centrul de permanenţă. „În primăvară, vom reînfiinţa centrul de permanenţă, care şi-a încetat activitatea din cauza lipsei de spaţiu. Acum nu va mai exista această problemă pentru că vom ceda centrului de permanenţă spaţiul în care funcţionează în prezent bucătăria Centrului de Sănătate”, a menţionat Emil Cătănoiu. În momentul de faţă, Centrul de Sănătate din comuna Căpreni funcţionează cu 5 cadre medicale şi cu 3 posturi personal auxiliar.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: