Centura municipiului Târgu Jiu, deschisă pe bucăți. Prefect: De ce nu?

Trebuia finalizată în 2016, dar suntem în 2022 și încă nu se poate circula pe varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Autoritățile vin cu un anunț care mai mult amuză: centura ar putea fi dată în folosință pe bucăți. Chiar dacă vorbim de o șosea ce măsoară cu totul doar 20 de kilometri.

Opt ani nu le-au fost de ajuns autorităților să termine lucrarea ce trebuia să fie gata în doi ani. Deși este una dintre cele mai importante investiții din Târgu Jiu, lucrările la varianta ocolitoare au tot fost tărăgănate și tot sunt departe de a fi gata.

Cea mai recentă promisiune făcută de autorități este că, anul viitor, spre sfârșit mai exact, ar trebui să fie gata. Până atunci, prefectul județului vine cu o propunere: să deschidă centura pe bucăți.

“Gata va fi spre mijlocul anului viitor. Poate, pe anumite porțiuni, poate fi dată în folosință și mai devreme. De ce să nu avem, până la sfârșitul anului, o bucată de la intrarea spre Craiova până spre Runcu să se circule pe ea? Acum depinde de constructor cum își va gestiona activitatea pe acest șantier. Firma care lucrează la varianta ocolitoare este interesată și de lucrări pe drumul expres Craiova – Târgu Jiu”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

Pentru cei nici 20 de kilometri de drum, Compania de Drumuri a semnat un contract de peste 200 de milioane de lei, mare parte fonduri europene.

Vizualizări: 5,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: