Novaci: Investiție de peste 20 de milioane de lei

Autoritățile din Novaci au reușit să atragă peste 20 de milioane de lei, bani europeni, pe care să-i investească într-un centru de arte și tradiții și în piste pentru biciclete. Până la finalul anului viitor, proiectul ar trebui să fie gata.

Deja, primăria a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. În luna mai, ar trebui să fie stabilit constructorul care se va ocupa de acest proiect.

Banii vor veni prin Programul Operațional Regional. Orașul gorjean Novaci va avea un traseu ciclo-pietonal și un centru orășenesc de creație, arte și tradiții. Investiția se ridică la 21,9 milioane de lei.

În primă fază, va fi înființat Centrul Orășenesc de Creație, Arte și Tradiții, care va include săli de curs, ateliere de lucru, sală de festivități și spații pentru profesori și personalul administrativ. Apoi, se urmărește îmbunătățirea spațiului public urban, prin realizarea unui traseu ciclo-pietonal, care presupune lucrări de amenajare a pistelor pentru biciclete și a trotuarelor.

Contribuția administrației publice locale va fi de 2%, în valoare de 438 de mii de lei. Până la finalul anului 2023, lucrările ar trebui să fie finalizate. 

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: