Centura Târgu Jiului, “împotmolită” în hârtii: Planurile parcelare, gata până la anul

Continuă “contrele” în jurul centurii ocolitoare între Primăria Târgu Jiu și Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că se lucrează la planurile parcelare și acestea vor fi gata cel târziu anul viitor. Autoritățile au fost obligate de instanță să întocmească această documentație fără de care, susțin drumarii, nu pot fi despăgubiți oamenii afectați de lucrări.

Marcel Romanescu a declarat că, în prezent, se lucrează la aceste planuri parcelare și documentele vor fi gata în câteva luni. Edilul a explicat că nu era nevoie de un proces ca să fie obligat de instanță să facă aceste acte, pentru că s-a apucat deja de acest lucru.

Mai mult, Romanescu este supărat că a venit atât de târziu acest demers în instanță: „Este târzie această hotărâre judecătorească. Rămân surprins de declarațiile unor oameni pentru că le fac atât de târziu. Aceste planuri parcelare trebuiau făcute din 2012, din momentul în care s-a realizat acest proiect pentru centura municipiului Târgu Jiu. Mă surprinde faptul că familia Tudor vine astăzi cu declarații. Mă mir de ce nu au venit cu această acțiune până în 2017, după un an de zile când trebuia terminată această centură. Știți foarte bine că această centură a avut un termen de finalizare august 2016”.

La planurile parcelare lucrează o firmă specializată în domeniu și câțiva angajați ai primăriei încă de anul trecut. Acestea vor fi gata până în 2020 cel târziu, a dat asigurări primarul Marcel Romanescu: „Noi suntem în procesul de derulare. Nu trebuia să vină judecătorul să ne spună, dar e foarte bine că există o hotărâre judecătorească. Noi suntem în procesul de elaborare a planurilor parcelare și a cadastrului sistematic. Este licitat din 2018. Se lucrează la aceste planuri parcelare și sperăm că, în acest an, sau la începutul anului 2020 vom avea toate planurile parcelare și cadastrul sistematic pe centura municipiului Târgu Jiu, dar de ce au trebuit să aștepte schimbarea primarului la Târgu Jiu și să nu facă nimic? Lucrarea se putea executa și fără planurile parcelare și cadastrul sistematic”.

Secția de Drumuri, dată în judecată de expropriați

Cei de la Drumurile Naționale îl contrazic. Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a transmis că lipsa acestor acte împiedică despăgubirea celor afectați de lucrările la centură. „Pentru a putea face lucrările de dezmembrare ne trebuie planurile parcelare. Asta înseamnă dezmembrarea imobilelor afectate de varianta de ocolire și lăsarea restului de proprietate liberă. Astfel, le putem da și banii oamenilor. Dacă domnul Romanescu insistă ca noi să lucrăm pe terenuri fără să plătim oamenii, este problema dumnealui. Nouă nu ni se pare corect acest lucru. Sunt oameni care vor să-și vândă terenuri, să își construiască locuințe și nu pot. Vin mereu la noi, ne acționează pe noi în instanță, cu toate că nu suntem vinovați”, a spus Tudor.

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: