Cenzura din CE Oltenia, la Avocatul Poporului

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a anunţat că va sesiza Avocatul Poporului în legătură cu îngrădirea libertăţii de exprimare la Complexul Energetic Oltenia. Sesizarea vine ca urmare a faptului că un salariat de la Cariera Roşiuţa a fost băgat în comisia de disciplină după ce a filmat un nor de praf şi a postat imaginile pe pagina de socializare.

Nelu Popescu este lăcătuş mecanic la Cariera Roşiuţa. Pe data de 12 octombrie, în carieră s-a format un vârtej care a antrenat praful de cărbune. Acesta a realizat o filmare de 41 de secunde pe care a postat-o pe Facebook. Imaginile fiind spectaculoase, acestea au fost preluate de mai multe televiziuni locale şi naţionale. Curios fapt, conducerea unităţii a decis că este un caz care trebuie cercetat de comisia de disciplină.

Cenzura de orice fel este interzisă

„Voi sesiza Avocatul Poporului în legătură cu încălcarea unor drepturi fundamentale”, a spus Vîlceanu, care a invocat dreptul la liberă exprimare şi faptul că, potrivit Constituţiei, cenzura de orice fel este interzisă. „Credeţi ca domnul Sorin Boza şi subalternii lui au auzit de existenţa Constituţiei României? De drepturile omului? La Complexul Energetic Oltenia, mentalitatea şefilor este profund ceauşistă, iar ei consideră aşa: Dacă nu se află înseamnă că nu există”, a scris deputatul pe pagina de socializare.

Nelu Popescu a spus că s-a încercat intimidarea sa, spunându-i-se că îi va fi imputată o amendă primită de companie de la Garda de Mediu, ca urmare a filmării sale. Comisia de disciplină a fost convocată pentru marţi, 20 noiembrie, acolo unde salariatul va fi asistat de un avocat.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: