CEO a tăiat deplasările sindicaliştilor. Gata cu vacanţele la mare!

Complexul Energetic Oltenia nu mai decontează banii cheltuiți de sindicaliști cu transportul, cazarea și masa pentru activiștii care participă la diverse activități sindicale în alte zone ale țării. Cel puțin asta susţine sindicalistul Nicu Bunoaica, care spune că există și o dispoziție dată de Directorat în acest sens. Aceștia sunt și primii faultați de administrație pentru că zilele acestea au un Consiliu Federal la Mangalia, unde trebuie să meargă pe banii lor. În aceste condiţii, participarea de la Gorj va fi foarte mică.

Sindicalistul Nicu Bunoaica a explicat că CE Oltenia nu mai decontează astfel de deplasări pentru niciun sindicalist, asta pentru că în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) este specificat că unitatea energetică plătește cheltuielile de deplasare la conferințele sindicale, nu și la consiliile federale.

Liderii au spus „pas“ şedinţei la mare

Astfel, sindicaliștii vor trebui să suporte aceste deplasări din banii lor sau ai sindicatului. "Gata, niciun sindicat nu va mai beneficia. Zice Directoratul că ar fi ilegal. Că nu a fost bine pusă problema în Contractul Colectiv de Muncă și nu se va mai duce nimeni pe banii complexului. Mie mi se pare normal ca toți liderii de sindicat, dacă vor să se ducă la consilii să se ducă pe banii lor, sau pe banii sindicatelor. E hotărâre de Directorat dată în acest sens, vineri a fost dată. Federația Univers avea Consiliu Federal la Mangalia, la Neptun, și a fost pusă în Directorat și au spus că e ilegală, că nu mai are bani CEO să dea pentru așa ceva", a declarat Nicu Bunoaica, liderul sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia. 

Bunoiaca mai spune că "n-a mers nimeni" dintre liderii sindicali de la CE Oltenia ai Federației Univers la manifestarea de la Mangalia, care a debutat luni, 12 septembrie, și care se va încheia în data de 15 septembrie. Acesta a explicat că va merge, însă pe banii săi. "Hotărârile de Directorat nu intră în categoria informațiilor publice, conform prevederilor legislative în vigoare", a fost răspunsul CE Oltenia la solicitarea de informații transmisă de Pandurul pe acest subiect.

Pîrvulescu: Până acum a fost ilegal şi s-a aprobat?

Cei din FNME spun că au auzit și ei de pățania celor de la Univers și că vor vedea ce se întâmplă cu ei când vor merge la Abrud. "Nu știu ce a stat la baza a ceea ce am auzit, neaprobării delegației la colegi. E posibil să nu fi respectat cadrul Contractului. Nu e nicio scăpare în Contract, adică până acum a fost ilegal și s-a aprobat? Când o să avem și noi colegiu, care le facem în zone miniere, am avut în Valea Jiului, o să avem la Abrud, vom vedea. Avem în ultima săptămână a lunii. Nu este o problemă dacă îmi aprobă sau nu. Prezența la colegiu e obligatorie", a explicat Dumitru Pârvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Vizualizări: 4,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: