CEO: Apelul la Ponta e nepotrivit! Călinoiu: Hoţii strigă hoţii!

PSD reacţionează nefiresc la mitingurile cu mii de oameni ale minerilor şi energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia. Trei săptămâni la rând, joia, au fost cinci mii de oameni în piaţă, care au cerut demisia managerului CE Oltenia Laurenţiu Ciurel, dar au strigat şi „Jos Ponta!” şi „Jos Călinoiu”. Complexul Energetic a dat un comunicat de presă prin care anunţă că este „nepotrivit” să fie amestecat premierul Ponta, deputat de Târgu Jiu. Pesedistul Călinoiu crede că în piaţă nu sunt mineri, ci oameni care se mobilizează pe reţelele de socializare. Călinoiu a încheiat discursul ca de obicei alambicat şi agramat cu mesajul „Hoţii strigă hoţii”.

Administraţia CE Oltenia a făcut presiuni uriaşe pentru ca la mitingul de joi să nu fie mai mult de o mie de protestatari. Cu toate acestea, piaţa a fost din nou plină, în jur de cinci mii de salariaţi cerând demisia managerului Ciurel.

Ion Călinoiu, președintele pesedist al Consiliului Județean Gorj, susține că la mitingul din Piața Prefecturii au fost persoane care nu lucrează în minerit. “Cei din piață, să mă ierte Dumnezeu... Se adună din toate colțurile și am văzut mobilizări pe rețelele de socializare. Nu contează cine este cum este, te invit la mitingul din piață, fără să fie miner. A te limita să dezbați problema mineritului prin atitudine nefirească, nedreaptă față de manager care se preocupă după cum bine vedeți de ce înseamnă eficientizare, măsuri de a găsi piață energetică, de a lucra cu sistemul bancar și are credibilitate ne ducem înapoi. Hoții strigă hoții”, a susținut Călinoiu. La fiecare miting, minerii şi energeticienii îi ironizează pe Călinoiu pentru discursurile agramate.

Directorul din energie, Aurel Medințu, sprijină ideea lui Călinoiu și spune că la miting au fost prezenți „activiștii politici din diferite sate din împrejurimi”.

SMEO, de mână cu PSD la discuţii cu Ponta

Sindicaliștii au cerut public venirea lui Victor Ponta în Gorj, iar vineri, în timpul videoconferinței cu Guvernul, liderii din CE Oltenia au solicitat prezența la Gorj a ministrului energiei Andrei Gerea. Dan Pîrvulescu, vicepreședinte la Federația Națională Mine Energie (FNME), a spus că nu a  apucat să i se adreseze lui Ponta pentru că acesta a stat doar câteva minute în videoconferință. A menționat că a fost o ședință de bilanț a comisiilor de dialog social, iar până la venit rândul Gorjului Ponta a și plecat.

Tot vineri, CE Oltenia a remis un comunicat de presă prin care conducerea afirmă că poate negocia contractul și fără intervenția lui Victor Ponta. “Negocierea Contractului Colectiv de Muncă și a altor acte care reglementează relația administrație-sindicate, precum și elaborarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli 2015 revin în exclusivitate Directoratului și administrației CE Oltenia. (...) Apelul la premierul României care ar trebui să medieze un așa-zis conflict este total nepotrivit, existând soluții imediate pentru ca activitatea să continue in condiții normale”, susține societatea.

Sindicatul Mine Energie Oltenia, apropiat de administraţie, susține că miercuri sau joi se va întâlni cu premierul Ponta. “Vom avea întâlniri la parlament, la ANRE și cu premierul Ponta pentru a suplimenta fondul de salarii cu 70 de milioane de lei. La întâlnire vor fi prezenți și Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru”, a spus la un radio local liderul Gheorghe Peptan.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: