CEO: Concedierile s-au terminat, abuzurile continuă. Cazul Grecu!

Administraţia CE Oltenia pare să fi găsit o nouă metodă de a-i constrânge pe salariaţii care nu acceptă deciziile luate în defavoarea lor. Mai nou, directorii de cariere merg personal acasă la cei care nu acceptă mutarea de pe un post pe altul, pentru a-i determina să semneze acte adiţionale la contractul individual de muncă. O astfel de situaţie s-a petrecut ieri la Tălpăşeşti, acolo unde locuieşte Sorin Grecu, şef de sector la cariera Jilţ Sud, aflat în această perioadă în şomaj tehnic. Grecu a primit vizita directorului Dumitru Dragu. Grecu spune că nu acceptă noul post fără să primească o decizie pe care mai apoi să o poată ataca în instanţă. Astfel, directorul Dragu s-a întors aşa cum a venit. Cu un refuz.

Sorin Grecu, în vârstă de 47 de ani, este şeful unui sector de la cariera Jilţ Sud a CE Oltenia din anul 2013, iar în trecut a mai fost şi şef sector adjunct, dar şi şef sector. În luna mai, administraţia CE Oltenia a desfiinţat respectivul sector, înfiinţând un altul mai mare, prin comasarea a două sectoare. Prin înfiinţarea acestui nou sector, au rămas 4 şefi adjuncţi şi un şef de sector, iar Grecu a fost scos din schemă, fiind mutat ca inginer la biroul mecanic al carierei. Acesta spune că nu este de acord cu reorganizarea carierei, mai ales că nu i-au fost aduse la cunoştinţă motivele care au determinat aceste schimbări, dar nici cu noua funcţie, care, evident, va determina şi o scădere a veniturilor.

Grecu spune că nemulţumirea cea mai mare este faptul că această mutare a sa nu s-a făcut în baza unei decizii date de administraţia CE Oltenia, iar acum şeful carierei, Dumitru Dragu, încearcă prin orice mijloace să-l determine să semneze acel act adiţional la contractul individual de muncă. “Am fost şef de sector şi domnul Dragu a zis, ca să scape de mine şi de domnul Racoviţă, de la sectoarele 1 şi 2 de excavaţii, că a făcut un sector gigant de excavaţii cu 8 excavatoare, o instalaţie de haldat şi a propus ca şef de sector un lider sindical, din auzite ar fi vorba de Sergiu Zălog. Mie nu mi-a dat decizie, mi-a propus funcţia de inginer la biroul mecanic. Decizia aş semna-o, dar dânsul vrea să semnez direct adiţionalul. Nu sunt de acord cu asta, pentru că nu are niciun motiv să mă schimbe. Să arate un motiv, că am făcut abateri, că nu ne-am realizat sarcinile de producţie, nu are niciun motiv, să arate în baza cărei analize a făcut modificarea asta. A făcut o brambureală, îi spusei şi dânsului. E un haos total”, a declarat Sorin Grecu.

“Mă căuta acasă, dar eram la cimitir”

Sorin Grecu, la fel ca alţi angajaţi ai CE Oltenia, se află de vineri, 29 mai, în şomaj tehnic, până la finele acestei săptămâni. Pentru că a fost forţat să stea acasă cu 75% din salariu, acesta a mers la casa familiei din satul Tălpăşeşti, comuna Băleşti. Cum şeful carierei nu a reuşit să-l înduplece pe acesta să semneze actul adiţional cât a fost la serviciu, ieri dimineaţă l-a vizitat la Tălpăşeşti, unde a încercat din nou să-l convingă că trebuie semnat acest act, ameninţându-l că, dacă nu se conformează, va fi dat afară din companie, spune Grecu. „Mă căută astăzi. Ne-am întâlnit pe drum, eu eram la cimitir, el veni acasă să-i semnez actul adiţional. Îmi spuseră vecinii că mă căută şi pe uliţă. Eu nu mă bag cu maşina personală pe uliţa de aici, ei se băgară. Veni cu sindicalistul Costică Horcea, doamna Persida Diaconescu de la Resurse Umane. Îi spusei că nu semnez actul adiţional până nu îmi dă decizia. Asta e legea. Aşa pot contesta şi eu în instanţă. E dreptul meu să contest. Material, prea puţin mă interesează, dar moral mă afectează. Lucrez în sectorul respectiv din ’98 şi acum mă trimit la birou. N-am lucrat niciodată în birou, numai în producţie. Ori şef, ori adjunct. Nu vrea să-mi dea decizia. E un abuz, adiţionalul ţine loc şi de informare, şi de decizie. E o răzbunare personală, domnul Dragu a avut probleme şi anul trecut cu soţia mea, era şef serviciu la Jilţ Sud şi au pus-o pe lista de personal în curs de plasare. Mă duc la lucru dacă îmi trimit cerere de rechemare oficială. Făcură o cerere de rechemare, o scriseră pe maşină afară, pe genunchi. Cică îmi dă preaviz dacă nu mă duc. Să-mi dea preaviz!”, a mai spus Grecu. 

Ce spune directorul Dragu despre vizita la Grecu acasă

Contactat telefonic, Dumitru Dragu, directorul carierei Jilţ Sud, ba a zis că a fost la Grecu, ba că nu a fost, şi până la urmă a închis telefonul reporterului Pandurul. „Trebuia să ajungă documentele la dumnealui, le-a refuzat, atât vă pot spune. L-am chemat la serviciu pentru că am probleme. L-am chemat că este în întrerupere de activitate şi a fost chemat la serviciu, atât. El are un act adiţional, o decizie, care trebuia să i se aducă la cunoştinţă, a refuzat-o, mă rog, la telefon a zis că vine la lucru şi n-a venit. N-a semnat nici condica. Şomaj tehnic înseamnă că este la dispoziţia unităţii cu 75%. Ăstea-s bârfe (n.red. referitor la vizita la Grecu acasă). Nu am confirmat treaba asta. Nu am fost”, a spus Dumitru Dragu.  

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: