Înşelaţi de şefii CE Oltenia, ameninţă cu greva foamei

Doi fraţi, foşti angajaţi la Complexul Energetic Oltenia, ameninţă cu greva foamei începând de astăzi. Este vorba de Ion şi Gheorghe Ancuţeru din Mătăsari, care în urmă cu doi ani au încheiat o convenţie cu şefii complexului, iar în schimbul vânzării unei case şi a unui teren, tranzacţii necesare pentru ca excavatorul să poată avansa în cariera Jilţ Nord, li s-a promis angajarea pe perioadă determinată, iar mai apoi pe perioadă nedeterminată. Numai că, la sfârşitul lunii trecute, acestora nu le-au mai fost reînnoite contractele individuale de muncă.

Convenţia dintre CE Oltenia şi Gheorghe Ancuţeru a fost încheiată şi legalizată la un notar la finele anului 2013. Acesta şi fratele său, Ion Ancuţeru, spun că au fost de acord cu vânzarea casei părinteşti, dar şi a terenului din satul Runcurel către CE Oltenia, chiar şi cu preţul oferit de companie, dată fiind înţelegerea că ambii vor fi angajaţi pe perioadă determinată de trei ori câte 6 luni, iar apoi li se va face contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Acum, la expirarea celui de-al treilea contract pe perioadă determinată, s-au trezit că au fost lăsaţi pe dinafară, deşi şeful carierei Jilţ Nord, Ion Vulpe, le-a garantat că vor continua activitatea în baza unui contract pe perioadă nedeterminată, aşa cum a fost parafată înţelegerea. Cei doi au protestat ieri în faţa sediului CE Oltenia din Târgu Jiu, încercând astfel să discute şi cu şeful companiei, Laurenţiu Ciurel. „Am lucrat până în data de 27 mai. Ne-au minţit. Au zis că ne fac definitiv. Vineri nu ne-au mai prelungit. Avem prin notar făcută declaraţie precum că ne face pe perioadă nedeterminată, şi ne-au minţit, ne-au păcălit. Am vorbit cu domnul Vulpe, a zis că nu e nicio problemă. A ieşit domnul Antonie din şedinţă şi ne-a zis că domnul Ciurel nu a vrut să ne facă niciun contract, că ne-au respins dosarele. A zis că şi aşa bagă Jilţ Nord în conservare, că sunt blocaţi de cineva, de un proprietar. S-au folosit de noi, au obţinut terenul, casa, ne-au păcălit. De miercuri intrăm în greva foamei, altfel nu se poate. Noi ce facem de aici înainte, cine ne mai angajează la vârstele pe care le avem? Eu am 48 de ani şi fratele 43 de ani”, a spus Ion Ancuţeru, fost lăcătuş mecanic la Jilţ Nord.

Ameninţă cu judecata

Cei doi fraţi păcăliţi de mai-marii CE Oltenia spun că în paralel vor face şi o acţiune în instanţă împotriva companiei, fiind convinşi că au fost înşelaţi. „Ne-au luat casa, terenurile şi acum am rămas pe drumuri, fără serviciu. Stăteam în Runcurel, acum stăm în Brădet. Am lucrat la Succes amândoi, ca şoferi, dar acum nu ne mai primeşte nimeni la muncă, se leagă de vârstă. Mergem astăzi şi la avocat, suntem programaţi. Ne vom consulta cu avocatul, avem o convenţie în care am vândut cu condiţia să ne angajeze pe perioadă nedeterminată. Am fost înşelaţi”, a precizat Gheorghe Ancuţeru, fost electrician la cariera Jilţ Nord.  

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: