Ştabii din cartierul Bicaz şi-au făcut contracte cu Aparegio

Avalanşă de cereri de branşare la reţeaua de apă a municipiului Târgu Jiu, după ce presa a relatat că jumătate din locatarii cartierului de vile Bicaz nu a plătit niciodată apa consumată. În zonă locuiesc judecători, directori din primărie, oameni de afaceri, notari, directori din instituţii publice şi din CE Oltenia, medici, jumătate dintre ei plătind apa, jumătate nu. Chiar şi noul director general al Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, are casă în cartierul Bicaz, dar spune că are contract pentru apă şi canal din momentul recepţionării construcţiei. Pătrăşcoiu spune că a primit în ultimele zile zeci de cereri de branşare la reţeaua de apă atât din Bicaz, cât şi din alte cartiere, iar proprietarii caselor sunt puşi să plătească retroactiv pentru anii în care nu au avut contract.

Cartierul Bicaz din Târgu Jiu este unul de oameni avuţi. Se vede asta şi după mărimea vilelor, dar şi după ocupaţia proprietarilor. Locuiesc acolo judecători, medici, notari, directori, mulţi dintre ei fiind branşaţi ilegal la apă de câţiva ani. Ştirea a fost preluată la nivel naţional, fiind greu de conceput că inclusiv şefi din Primăria Târgu Jiu au beneficiat ilegal de apă, cum este cazul lui Grigore Jianu, secretar juridic, care are chiar şi piscină. Şi nu este singurul localnic cu piscină, una fiind livrată chiar vineri, când reporterii Pandurul au mers în zonă. Aparegio nu a făcut publică lista celor branşaţi ilegal, astfel că nu vom da publicităţii numele celor care locuiesc în cartier, pentru a nu plana suspiciuni şi asupra celor care au înţeles să respecte legea.

vile_bicaz_piscine

Zeci de cereri de branşare

Conducerea Aparegio spune că este destul de uşor ca un proprietar să se poată branşa ilegal la apă, excluzând astfel ca operaţiunea să se fi făcut cu complicitatea vreunui angajat. „Tehnic, operaţiunile se pot face şi de personal neautorizat. Există un ventil pe conductă care se închide. Se închide apa şi după aceea se produce branşarea. Sunt nişte piese de legătură pe care le poate folosi oricine. Nu trebuie să ai multă meserie să poţi face treaba asta. Se pune branşamentul acolo şi rămâi branşat la apă. Verificări se fac peste tot, în tot oraşul, şi fiecare primeşte o înştiinţare în poartă. Apar în evidenţele noastre oameni care nu au plătit de o bună perioadă de vreme, care sunt cu abonament, care sunt fără. Nu întotdeauna are efect înştiinţarea pe care o lăsăm acolo. Toate casele cred că au apă. Lucrul ăsta se întâmplă şi în Slobozia, în Bârseşti, Ursaţi, Preajba, Primăverii, o să urmeze şi ei pe aceeaşi procedură, dar am luat-o cu partea cealaltă”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul general al Aparegio.

Directorul Aparegio, vecin cu cei branşaţi ilegal

Cei care au beneficiat ilegal de apă vor trebui să plătească o taxă de branşare de 200 lei la Apregio şi o altă taxă de 400 de lei pentru proiectare, atât pentru apă, cât şi pentru canal. Cei care au consumat apă ilegal vor trebui să plătească şi din urmă apa consumată. “Este un pauşal pe persoană, o cantitate care este necesară şi suficientă unei persoane pe lună. Se înmulţeşte cu lunile de când s-a făcut recepţia la casă şi rezultă o cantitate. Plătesc şi canalizarea. Pentru fiecare persoană se calculează un consum de 6,3 mc lunar”, a mai spus directorul Pătrăşcoiu. 

Anchetă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a anunţat că va verifica modul în care proprietarii de vile de lux din cartierul Bicaz s-au branşat ilegal. Reprezentanţii Aparegio au spus că, deocamdată, oamenii legii nu le-au solicitat sprijin în aceste cercetări. În cartierul Bicaz primele case au fost ridicate începând în 2007-2008. Pintre cei care au case în zone se numără inclusiv directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu. Acesta a spus că s-a branşat legal cu data în care a făcut recepţia vilei. 

Reacţie

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a acuzat conducerea Aparegio de lipsă de responsabilitate în acest caz şi i-a cerut să-i sancţioneze pe cei vinovaţi. ”Este o lipsă totală de responsabilitate a celor de la societate. Ei au ştiut de la bun început ce se întâmplă. Este o lipsă de responsabilitate care vine şi din partea cetăţenilor. O să discut foarte serios cu actuala conducere a societăţii, să facă o inventariere la nivelul municipiului pe fiecare stradă, pentru că s-ar putea să mai existe asemenea exemple şi nu este corect ca unii să plătească corect consumul şi alţii să nu plătească chiar deloc. Domnul director Pătrăşcoiu trebuie să facă o verificare în plan intern şi să ia chiar măsuri cu cei vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat în cartierul Bicaz”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: