CEO: Negocierile cu sindicatele, la sfârşitul săptămânii viitoare

Conducerea administrativă a CE Oltenia şi sindicatele reprezentative la nivel de sector se vor întruni la începutul săptămânii viitoare în cadrul comisiei mixte unde vor stabili când vor avea loc negocierile pentru facilităţile din Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Ion Ruşeţ, reprezentantul companiei, este de părere că negocierile se vor purta la finele săptămânii viitoare.

Părţile semnatare ale CCM se vor întruni săptămâna viitoare pentru a negocia facilităţile oferite minerilor şi energeticienilor pentru anul în curs. Este vorba de acordarea cotei de cărbune, adaosul la salariu, prima de ziua meseriei şi altele. “În principiu, în cursul săptămânii viitoare, la început va fi şedinţa comisiei mixte, în primele două zile, 6-7 iunie, urmează să stabilim vineri de dimineaţă la raport şi la finalul săptămânii va fi comisia de negociere în funcţie de discuţiile care vor fi în comisia mixtă. Procedural, luni, cel mai probabil, va fi comisia mixtă şi comisia mixtă va hotărî data convocării comisiei de negociere, care, cel mai probabil va fi până la finalul săptămânii viitoare”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.  

De altfel, unele federaţii şi-au făcut deja calculele. FNME  solicită 12 tone de cărbune şi creşterea adaosului de la 250 de lei pe lună la 350 de lei pe lună pentru salariaţi. Sindicaliştii susţin că, din rezultatele financiare prezentate de companie pe primele patru luni, bugetul companiei ar putea suporta această creştere. Ruşeţ nu a vrut să comenteze referitor la solicitările sindicaliştilor. “Nu pot să mă pronunţ înainte de discuţii în cadrul comisiei cu privire la această majorare. Vom analiza în comisia mixtă. Legat de cota de cărbune, este o prevedere contractuală şi se va discuta în comisii”, a precizat Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: