Asfaltarea drumului din Litovoi, blocată de un proprietar

Un cetăţean din Târgu Jiu, proprietar al unui teren în zona Pieţei Litovoi, vrea să împiedice administraţia locală să asfalteze drumul care face legătura cu Piaţa Centrală. Gheorghe Puzdrea vrea să fie despăgubit de primărie pentru că drumul respectiv trece şi pe proprietatea sa. În caz contrar, bărbatul ameninţă că nu va permite utilajelor accesul pe terenul său. Proprietarul evaluează terenul la 1,1 milioane de lei, dar acceptă şi jumătate din sumă.

Gheorghe Puzdrea spune că a moştenit împreună cu surorile sale o suprafaţă de teren de circa 1400 mp în zona Pieţei Litovoi din municipiul Târgu Jiu. Autorităţile locale au demarat procedurile pentru asfaltarea tronsonului de la  Praktiker ce face legătura cu Piaţa Centrală, iar Puzdrea pretinde că investiţia se va realiza inclusiv pe o parte din terenul moştenit de el.

Bărbatul a spus că primăria a preluat abuziv terenul său în domeniul public în urmă cu circa 13 ani, iar ulterior l-a concesionat la diverşi operatori economici, drept pentru care a cerut în instanţă anularea parţială a respectivei hotărâri şi ar fi avut câştig de cauză. Nemulţumirea acestuia a ajuns la cote maxime când a aflat că administraţia vrea să asfalteze drumul care întretaie proprietatea sa. Bărbatul spune că ar accepta să cedeze primăriei terenul respectiv dacă va fi despăgubit corespunzător. Acesta a precizat că, în situaţia în care nu va primi suma solicitată pentru respectivul teren, nu va permite utilajelor accesul pe terenul său. „Vor să asfalteze acest drum, însă nu sunt de acord să asfalteze pe proprietatea mea. Accept dacă mă despăgubesc în bani. Am cerut o evaluare a trenului şi a reieşit că valorează circa 1.100.000 lei, fiind vorba de o zonă categoria A. Aş fi de acord şi cu 500.000 lei, dar mă îndoiesc că îmi vor da aceşti bani. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, voi bloca accesul utilajelor, nu pot să permit aşa ceva. M-am judecat cu primăria pentru acest teren pe care mi l-a preluat abuziv în domeniul public prin hotărârea nr.194 din 2002. Am câştigat în instanţă anularea parţială a acestei hotărâri”, a declarat Gheorghe Puzdrea.

Autorităţile locale din Târgu Jiu spun că vor găsi o soluţie pentru a-l despăgubi pe acest proprietar, astfel încât investiţia, care este una de interes public, să fie dusă la bun sfârşit. „Cunosc situaţia. S-a dat hotărâre de Consiliu Local privind valoarea investiţiei şi, probabil, cu dumnealui partea juridică va purta discuţii de negociere, de despăgubire, de reamplasare, de relocare. Nu se pune problema blocării utilajelor pentru că se va ajunge cu siguranţă la un acord. Sunt convins că se vor găsi soluţii”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Directorul Ionescu a precizat că lucrările de asfaltare a tronsonului respectiv vor demara în cel mult trei săptămâni. În prezent drumul este pietruit.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: