Construirea fabricii de gips-carton de la Turceni, finalizată

Belgienii de la Siniat au încheiat lucrările de construcţie a fabricii de gips-carton de la Turceni. În această perioadă se fac teste urmând ca din toamnă primele plăci de gips-carton produse să fie livrate către clienţi.

Producătorul de plăci de gips-carton Siniat, deţinut de grupul belgian Etex, a finalizat construcţia fabricii din Turceni, proiect pentru realizarea căruia a pus la bătaie 50 milioane euro. Fabrica a primit recent recepţia finală. Construcţia clădirii şi a infrastructurii aferente a fost terminată la finalul lui aprilie, iar asamblarea liniei de producţie a fost încheiată în urmă cu circa două săptămâni. Managerul german Marc-André Fritsche a declarat pentru Ziarul Financiar că pentru această fabrică a fost recrutat mai bine de jumătate din personalul necesar şi că în prezent se află într-o etapă de testare, lansarea efectivă a producţiei fiind programată peste câteva luni. „În următoarele 3-4 luni facem testele specifice, producţia începe în luna septembrie şi preconizăm că primele livrări către clienţi vor avea loc la începutul lunii octombrie“, a spus Marc-André Fritsche.

Fabrica Siniat de la Turceni va produce anual circa 27 de milioane de metri pătraţi de gips-carton, de diferite tipuri. Acestea vor fi comercializate în 10 ţări din sud-estul Europei. Materia primă pentru această fabrică este gipsul sintetic de la CE Turceni. O dată cu începerea activităţii propriu-zise, la fabrică vor lucra circa 80 de angajaţi.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: