CEO, obligat să reangajeze un lider de sindicat

În plin proces de disponibilizări, Complexul Energetic Oltenia este obligat de instanță să reangajeze un fost lăcătuș mecanic care are o decizie definitivă emisă de Curtea de Apel Craiova în acest sens. Este vorba despre liderul de sindicat Gheorghe Peptan care a fost dat afară anul trecut. El a obținut, în instanță, o hotărâre care obligă compania să-i plătească și toate salariile de la data la care a fost concediat până în prezent. Suma se ridica la aproape 70 de mii de lei.

Gheorghe Peptan și-a găsit numele pe lista concediaților încă din anul 2015, însă a reușit să prelungească preavizul datorită unor acte medicale. În 2016, liderul de sindicat de la Rovinari a fost dat afară din companie, iar după luni întregi de procese, instanța i-a dat dreptate. Curtea de Apel din Craiova a decis ca Gheorghe Peptan să fie reîncadrat în cadrul companiei. Decizia este definitivă. „Ar trebui să mă întorc pe postul de lăcătuș mecanic revizii anuale, dar sunt alte premise datorită problemelor de sănătate. În cei doi ani cât voi mai sta la CEO, voi face în așa fel încât salariații să fie mulțumiți. Voi milita să unesc sindicatele”, a explicat Gheorghe Peptan.

Pe lângă reîncadrare, Gheorghe Peptan trebuie să primească peste 60 de mii de lei, reprezentând salariile din ultimele luni, precum și alte sume prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. „Calculul l-au făcut și dânșii (n.r. reprezentanții CEO). Este vorba 520 de milioane de lei vechi plus alte 60 de milioane tichete de masă, plus cărbunele. Compania nu mă mai poate executa acum fiindcă legislația nu le dă dreptul. Deja se interesează. Vor să forțeze redactarea hotărârii. Când voi pleca din Complex, vreau să plec eu liniștit, nu cum vor dușmanii”, susține Peptan.

Vestea că a câștigat acest proces a ajuns și la alți colegi care au fost dați afară din companie după aceleași criterii. Oamenii susțin că nu îndeplineau condițiile de pensionare, astfel că l-au contactat pe Gheorghe Peptan să-i reprezinte în instanță. „Ei au fost dați afară în 2015. Acum am o listă de alți 20 de salariați care mai au aproape trei ani până la pensie. Sunt șefi aduși de domnul Ciurel și nu sunt dați afară, deși îndeplinesc condițiile de disponibilizare. Când am fost pus pe listă aveam 62 de ani”, a mai subliniat sindicalistul.

În prezent, o mie de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au primit preavizele și vor fi dați afară din companie. Cei mai mulți mai au un an sau doi până la pensie.

Vizualizări: 4,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: