Trucuri pentru a sparge uşor nuci și alune

Nu e tocmai uşor să pregăteşti nucile pentru prăjituri dacă le ai în coajă, iar alunele par imposibil de spart. Dar există câteva trucuri care te ajută când spargi nuci sau alune şi vei constata că nu este deloc complicat.

Trucurile aplicate pentru nuci şi alune se pot aplica şi la nucile exotice precum fisticul, nucile pecan sau nucile de cocos. Pe acestea le găsești în supermarket și merită să consumi câteva porții în fiecare lună.

Congelatorul sau apa fiartă te ajută când trebuie să spargi nuci. Dacă ai diverse nuci care se sparg greu și nu iese ușor sâmburele, precum migdalele, nucile mai mici sau nucile pecan, pune-le mai întâi o oră la congelator și îți va fi mai ușor.

O altă metodă, care funcționează când spargi nuci, alune sau arahide crude, este să le înmoi timp de 15 minute în apă clocotită, iar după ce le scoţi şi se răcesc poţi scoate sâmburele întreg.

Dacă nu poți să desfaci coaja unui fistic, ca să scoți sâmburele, folosește o bucată de coajă deja spartă să desfaci ușor coaja acolo unde este deja crăpată.

Când folosim o mulțime de nuci la cozonaci și prăjturi, spargem o cantitate mare. Ca să îți fie mai ușor, pune-le în apă sărată de cu seara și a doua zi treaba merge mai ușor.

Pentru a sparge uşor o nucă de cocos ţine nuca de cocos în cuptorul încins pentru 15 minute, lasă-o să se răcească și apoi încearcă să spargi capacul cu un ciocan mai mic.

Vizualizări: 3,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: