Un prestator al CE Oltenia riscă insolvența. De ce!

Societatea MedsrvMin ar putea intra în insolvență, ca efect al acțiunilor întreprinse chiar de propriii salariați. Aproape toți angajații prestatorului de servicii medicale pentru CE Oltenia au cerut în instanță drepturile din Contractul Colectiv de Muncă, pe care nu le-au mai primit de trei ani. Dacă vor câștiga, societatea va trebui să le dea circa 700.000 lei, spune directorul interimar Ion Rușeț. Asta ar însemna ca unitatea să încheie anul 2017 pe pierdere.

Un număr de 99 de salariați au acționat în instanță MedservMin pentru a recupera sumele aferente primelor de Crăciun-Paște și a bonurilor de masă pe care nu le-au mai primit din 2014. Aceste drepturi au fost garantate prin Contractul Colectiv de Muncă, iar acordarea lor nu a fost condiționată în niciun fel, nici măcar de profit. Asta spune directorul interimar Ion Rușeț, care se teme că unitatea va intra într-un mare impas. „Este vorba de 700 și ceva mii lei, va trebui să discutăm cu oamenii să nu ne execute prin executor, pentru că va mai crește suma. Acțiunea lor este comună. A fost termen pe 10 mai, iar peste două săptămâni va fi următorul termen. Sunt îngrijorat pentru că în situația în care pierdem, societatea va fi nevoită să facă această cheltuială. Nu o avem prevăzută și vom încheia anul pe pierderi semnificative. În momentul în care intri în blocaj cu plățile, este posibil să-ţi ceară cineva insolvența. Acum suntem cu datoriile la zi”, a declarat Ion Rușeț, directorul interimar al MedservMin.

Încep negocierile pentru un nou CCM

Contractul Colectiv de Muncă al salariaților MedservMin expiră la data de 16 iulie. Negocierile cu sindicatele ar trebui să înceapă undeva spre sfârșitul lunii mai. Cea mai mare parte a angajaţilor primesc salariul minim pe economie. Prin creșterea salariului minim la 1.450 lei, s-a ajuns în situația în care un inginer este plătit cu același salariu pe care îl primește și femeia de serviciu. „Va trebui să ajungem la un sistem de salarizare echilibrat”, a mai spus Ion Rușeț.

În cadrul societății prestatoare de servicii medicale mai prestează activitate 107 persoane.

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: