S-au sucit. Îl vor pe Pităroiu în Directoratul CEO

Daniel Pităroiu este ridicat în slăvi de liderii de sindicat din minerit. Aflat în cărţi să-i ia locul lui Daniel Antonie, în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, Pităroiu se bucură acum şi de susţinerea sindicaliştilor din sistem.

Adrian Marciuc, vicepreşedintele Federaţiei Univers, a explicat însă că Daniel Antonie nu ar fi trebuit suspendat din Directoratul companiei energetice până la soluţionarea proceselor pe care le are în instanţa de judecată. „Consiliul de Supraveghere nu trebuia să-l demită pe domnul Antonie până nu se termina cu procesul. Aţi văzut ce se întâmplă în ţară cu tot felul de achitări şi de procese. Domnul Antonie este un profesionist şi trebuia să rămână până se clarifica cu problemele juridice”, a declarat Marciuc, la Radio Infinit.

Cât despre Daniel Pităroiu, un potenţial înlocuitor al lui Antonie, Marciuc are numai cuvinte de laudă: „Am văzut acea luptă politică pe acel loc din Directorat. Federaţia Univers nu se implică în această luptă. Am văzut alţi colegi care sunt foarte implicaţi. Noi nu avem aceste pretenţii pentru locul în Directorat. Eu am lucrat cu domnul Pităroiu opt ani. E un profesionist. Eu nu ţin cu nimeni, dar domnul Pităroiu a fost un bun profesionist cât am lucrat eu cu el”.

Şi nu este singurul sindicalist care îl vede potrivit  pentru acest post pe Daniel Pităroiu. Eugen Iovan, lider de sindicat la Turceni, susţine că Pităroiu este un profesionist: „Nu este atributul sindicatului. Nu ne întreabă nimeni pe cine pun în Directorat. Noi ne dăm cu părerea. Cam aşa văd lucrurile. Domnul Pităroiu a făcut parte din Directorat pe timpul domnului Ciurel. Nu sunt în măsură să spun cât de profesionist este. Pot să spun că, pe unde a fost, el şi-a făcut treaba. Este consilierul directorului general”.

„Nu a făcut abuzuri sau discriminări”

Aceeaşi simpatie vine şi din partea lui Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie. Mitrescu este de părere că Pităroiu ar face faţă unei funcţii de conducere. „Şi eu îl ştiu pe domnul Pităroiu ca un bun profesionist. A fost singurul director din Directoratul lui Laurenţiu Ciurel care şi-a dat demisia când a fost pus să facă anumite treburi care s-au lăsat cu dosare penale. Nu a făcut abuzuri sau discriminări”, a mai explicat Mitrescu.

Vizualizări: 1,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: