Pîrvulescu (FNME): Sunt probleme cu cota de cărbune

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a confirmat într-o emisiune tv că sunt probleme cu cota de cărbune pe care trebuie să o primească salariaţii. Deşi s-au făcut planificări, acestea nu sunt respectate. Mai mult, cărbunele este amestecat cu steril şi nu se ştie dacă din dezinteresul unor salariaţi sau la ordinul unor şefi.

Pîrvulescu a spus că problema cea mai mare este la Peşteana. „Situaţia cea mai gravă este la Cariera Peşteana, pentru că acolo este o solicitare foarte mare. Deja până în momentul de faţă sunt 160 de restanţieri. Nu cred că poate intra cineva peste rând, pentru că s-ar face scandal”, a spus Pîrvulescu.

Liderul sindical a spus că sunt probleme şi în ceea ce priveşte calitatea cărbunelui. „Sunt două genuri de probleme. Una că sunt anumite puncte supraaglomerate cu solicitări şi nu fac faţă. S-au făcut demersuri pentru ca salariaţii să aibă posibilitatea să ia din carieră direct. Sunt însă şi situaţii în care sunt vinovaţi salariaţii noştri. Între blocurile astea de cărbune sunt unele care au intercalaţii mari de steril şi se apucă excavatoristul nostru, că i se spune sau că aşa vrea el, să dea acea intercalaţie şi când ajunge colegul lui să încarce se trezeşte că în loc de zece tone de cărbune rămâne cu opt, că restul e steril”, a explicat liderul sindical la TV Sud.

Preşedintele FNME avertizează că, în lipsa unei mai bune organizări, trece iarna până le vine rândul salariaţilor să ia cota de cărbune. „Sunt probleme şi din organizare, dar şi din nepăsarea unor colegi. Nu mai există solidaritatea de pe vremuri. Ar trebui să fie atenţi la calitatea cărbunelui, dar şi administraţia să ia măsuri, altfel vor fi colegi care nu vor lua cărbune nici la primăvară”, a spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 4,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: