Cer reducerea taxelor pe bacşişuri

Patronii de restaurante și hoteluri cer Guvernului reducerea taxării bacșișurilor fiscalizate oferite de clienți ospătarilor sau cameristelor, la restaurante și hoteluri. Solicitarea se referă la acele bacșișuri oferite de pe card sau prin ordine de plată. Aceste bacșișuri sunt oferite mai ales de către firmele care au diferite evenimente corporate sau cine de afaceri la hoteluri și restaurante.

„Vrem să găsim o soluţie prin care tips-ul (bacşiş - n.r.), care este fiscalizat, să poată fi acordat legal ospătarului. Sunt foarte mulţi străini sau companii care plătesc tips prin bancă şi vrem ca Ministerul de Finanţe să găsească o soluţie pentru reglementarea acestor tips”, a spus Daniel Mischie, membru al conducerii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), într-o conferinţă de presă.

În acest moment, un bacșiș oferit de pe card intră în contabilitatea restaurantului sau a hotelului respectiv, iar la personalul care l-a primit ajunge o sumă care rămâne după ce statul a oprit taxa pe valoarea adăugată și apoi contribuțiile sociale şi impozitul pe venitul obținut astfel de ospătarul respectiv. Patronii reuniți în HORA vor ca din bacşiş statul să rețină doar impozitul de 10% pe venitul personal.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: