Mai puţini şomeri în Gorj

Numărul gorjenilor care nu au un loc de muncă este în scădere. Cel puţin asta reiese din datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. La finele lunii ianuarie, la ultima raportare, rata şomajului a fost de 5,53% aferentă unui număr de 7517 şomeri.

Cei mai mulţi dintre gorjenii înregistraţi ca şomeri sunt neindemnizaţi, respectiv 4572. Asta înseamnă că nu sunt sprijiniţi financiar de stat. Din totalul şomerilor, puţin peste 3000 sunt femei. „În decembrie, rata şomajului a fost 6,32%. Şi aveam 8600 de şomeri. Este în scădere deoarece fie au fost încadraţi în câmpul muncii, fie au fost suspendaţi pe medicale”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

În prima lună a anului 2018 au reuşit să-şi găsească un loc de muncă 490 de gorjeni. Localităţile cu cei mai mulţi locuitori fără un loc de muncă, ca pondere a şomerilor raportat la populaţia cu vârste între 18 şi 62 de ani, sunt: Polovragi, Roşia de Amaradia, Berleşti şi Hurezani.

O parte dintre şomeri reuşesc să se angajeze după ce se califică într-o meserie căutată pe piaţa muncii. AJOFM Gorj organizează diverse cursuri gratuite. „Acum formăm grupe pentru cameristă, contabil, croitor-asamblor articole textile, fierar betonist şi sudor. Cursurile vor începe de îndată ce vom avea grupele formate”, a precizat directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: