Profesorii încep miercuri protestele. Ce revendică!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va picheta Ministerul Muncii miercuri, între orele 13.00-15.00 şi joi, între orele 10.00-14.00. Din Gorj va participa la protest Constantin Huică, liderul sindical.
Sindicatele din învăţământ cer modificarea OUG 3/2018, prin care mii de angajaţi aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit. 

Profesorii sunt nemulţumiţi și de faptul că pe noua grilă de salarizare, unde raportul dintre cel mai mic și cel mai mare salariu este de 1 la 12, ei sunt plasaţi între 1,64 şi 2,76, în treimea inferioară a grilei. O altă solicitare este aceea ca și personalul nedidactic să beneficieze de la 1 martie de majorarea promisă cadrelor didactice, de 20%.

Sindicaliștii mai cer modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard. „Nivelul de suprasolicitare neuropsihică, precum și cazurile medicale grave, care îi împiedică pe colegii noștri să își desfășoare activitatea la catedră, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii”, arată un comunicat al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: