Cercetări pentru „înlesnirea sinuciderii”, după ce un pacient s-a aruncat pe fereastră

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a anunţat că a deschis un dosar penal după ce un bărbat internat s-a aruncat de la etajul I al spitalului din Rovinari. Este vorba de un pacient plimbat între spitale, cu stare de agitaţie şi dependent de aparatul de oxigen. Fiul victimei este cel care a depus plângere la poliţie.

Poliţiştii din Rovinari fac cercetări pentru „tentativă la infracţiunea de determinarea sau înlesnirea sinuciderii”. Constantin Ducan a ajuns la Spitalul Rovinari vineri seara, înainte de Paşti, fiind dus cu ambulanţa, la solicitarea familiei care îl ştia cu afecţiuni psihice. Bărbatul doar ce fusese externat dimineaţa din spitalul de la Târgu Jiu, la cerere, dar ajuns acasă a devenit agitat.

Medicul Ionuţ Cocheci, care era de gardă la spitalul din Rovinari, a spus pentru un ziar local că pacientul a refuzat tratamentul pe fondul stării de agitaţie, aşa că a luat legătura cu psihiatria din Târgu Jiu. Cei de acolo nu l-au putut primi din cauza dependenţei de oxigen. Pacientul a rămas peste noapte în urgenţe, la Rovinari, iar dimineaţă medicii au luat decizia să îl transfere la psihiatrie, la Târgu Jiu.

Aici, medicul de gardă a consemnat că pacientul este liniştit şi cooperant, după care l-a trimis înapoi la Rovinari. Aici a ajuns tot cu o stare de agitaţie, iar după o oră de la internare s-a aruncat pe fereastră, deşi salonul era la etaj. Fiul pacientului a spus la Tele 3 că salonul era încuiat, iar tatăl lui i-a spus că s-a aruncat pe fereastră din cauza senzaţiei de sufocare. Ca urmare a leziunilor suferite, Constantin Ducan a fost transferat din nou la Târgu Jiu.

Poliţia va încerca să facă lumină în acest caz, după ce fiul pacientului a depus o plângere.

TENTATIVE

Medicii de la ambulanţă au spus că au fost mai multe tentative de sinucidere în perioada Paştelui. „Sunt specifice acestei perioade anumite probleme emoţionale şi am avut tentative de suicid la tineri, prin ingestie de medicamente. S-a făcut transferul rapid de la spitalul respectiv la urgenţe la Târgu Jiu, apoi la psihiatrie”, a spus directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Vizualizări: 1,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: